string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Cambuur D1-trainer Elwin van Keulen: “Stijgende lijn, maar wel schommelend”.

Woensdag 29 januari 2014 om 20:42

Alle jeugdteams komen dit weekeinde in actie. Zo proberen FC Groningen A1 en FC Groningen C1 een ronde verder te komen in het bekertoernooi. Twee teams uit de Regionale Voetbalopleiding treffen elkaar in competitieverband.

Uitgelicht
SC Cambuur D1 v FC Groningen D1
Aanstaande zaterdag wordt de competitie in de Eerste Divisie C hervat. En die begint met de broederstrijd op het Kalverdijkje. De thuisploeg kende een wisselvallige eerste seizoenshelft maar toonde progressie naarmate de competitie vorderde. Trainer Elwin van Keulen legt uit: “In de voorbereiding op dit seizoen kwamen we erachter hoe de verhoudingen lagen. Daarnaast wisten we vooraf dat het verschil met de top-6 in deze divisie groot zou zijn. Voor de spelers en ons als staf werd duidelijk dat we stappen moesten zetten.”
En dat gebeurde dan ook. Na een forse 8-0 nederlaag bij FC Groningen volgden twee overwinningen. “Onze eerste wedstrijd die echt op niveau werd gespeeld was uit tegen NEC/FC Oss. Daarna speelden we enkele leuke duels zoals tegen de beide teams van FC Twente, Vitesse en tweemaal tegen SC Heerenveen. Daarnaast wonnen we telkens tegen de amateurteams. De lijn is enorm stijgende maar wel schommelend. Ik ben benieuwd hoe we het in de tweede seizoenshelft oppakken,” aldus Van Keulen.
Cambuur kwam afgelopen weekeinde prima voor de dag op een toernooi in Hoogeveen. De geelblauwe formatie won ruim van NAC Breda en pakte een punt tegen AZ waardoor het tot de laatste wedstrijd meestreed om de hoofdprijs. “Op dat toernooi hebben we vier prima potjes gespeeld. Maar in de twee gespeelde oefenduels daarvoor ging het minder. ADO’20 uit was lastig terwijl we bij AFC eigenlijk maar een kwartier goed hebben gespeeld. Wel ben ik tevreden over de wedstrijd tegen Velocitas toen we zestig minuten top hebben gespeeld.”
FC Groningen is dit seizoen al voor de vijfde maal de tegenstander van Cambuur. De voorgaande vier duels in achtereenvolgens Norg (toernooi), Leeuwarden (oefen), Groningen (competitie) en Hoogeveen (toernooi) werden verloren. Van Keulen over de wedstrijd: “In alles spreekt het voor zich dat Groningen de betere ploeg is. Het is voor Cambuur niet gebruikelijk om deze wedstrijd te winnen, ook in voorgaande seizoenen niet. Maar de jongens willen profvoetballer worden en dan is het belangrijk om te weten waar ze mee bezig zijn en dat ze zoveel mogelijk duels op dit niveau spelen.”
“In Hoogeveen hadden we in de tweede helft een overwicht tegen FC Groningen. Ik weet echter niet of we dat niveau zaterdag kunnen halen. Daarnaast ga ik ervan uit dat zij ook beter kunnen. Ik verwacht wel een leuke wedstrijd tussen twee teams die ontzettend graag willen voetballen.” Cambuur speelde dit seizoen al tweemaal op eigen veld tegen SC Heerenveen. Daarover ook de trainer: “Dat leeft toch meer bij de jongens. Dat is echt een wedstrijd die ze willen winnen. De wedstrijd tegen Groningen is met name bijzonder om de samenwerking. Ik weet eigenlijk niet hoe de spelers daarover denken.”
Uiteindelijk gaat het allemaal om opleiden en ontwikkelen en de visie van Van Keulen is helder. “Spelers moeten leren voetballen als een kameleon. Dat wil zeggen dat de speelwijze niet vaststaat maar dat ze een wedstrijd leren lezen en van daaruit de meest logische en slimme manier van spelen kiezen. Pas dan kunnen we een hoger gelegen doel bereiken.”
Stand van zaken
SC Cambuur D1 in de Eerste Divisie C
De ploeg uit Leeuwarden staat op de zevende plaats en daarmee bovenaan in het rechterrijtje. Vier van de twaalf gespeelde wedstrijden werden gewonnen. Drie daarvan werden behaald tegen amateurclubs. Knap was het resultaat tegen FC Twente/Twello D1, momenteel de nummer twee van de ranglijst. Het werd in Leeuwarden 2-1 nadat zes weken daarvoor diezelfde ploeg nog met 9-1 te sterk was in het bekertoernooi. Tegenstander FC Groningen D1 bevindt zich, met vijf punten achterstand op koploper FC Twente/Hengelo D1, op een derde plaats.
Meer over deze wedstrijd vind je hier.
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen B1 v Vejle BK o.17 (16.00 uur, oefen, vrijdag)
FC Groningen B1/B2 v Vejle BK o.16 (14.00 uur, oefen)
FC Groningen B2 v Sparta Rotterdam B2 (12.15 uur)
FC Groningen D2 v Viboa D1 (10.30 uur, oefen)
Programma (uit):
AZ A1 v FC Groningen A1 (14.30 uur, beker)
Willem II/RKC C1 v FC Groningen C1 (12.30 uur, beker)
Willem II/RKC C2 v FC Groningen C2 (12.30 uur)
SC Cambuur D1 v FC Groningen D1 (13.00 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur D1 v FC Groningen D1 (13.00 uur)
Programma (uit):
Roda JC C2 v FC Groningen C2 (12.30 uur)
De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

2 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard