string(9) "claudebot"

Cambuur C2-trainer Van der Hoek: “We zijn gelijkwaardig aan FC Groningen”.

Woensdag 27 november 2013 om 09:51

In Leeuwarden staat zaterdag de onder-14 confrontatie tussen SC Cambuur en FC Groningen op het programma.

Beide teams speelden afgelopen week ook een bekerwedstrijd. FC Groningen C2 bereikte eenvoudig de volgende ronde door met 4-0 te winnen van ACV C1. Dat lukte SC Cambuur C2 helaas niet. De ploeg uit Friesland ging op eigen veld met 1-5 ten onder tegen Velocitas C1.
Beker, woensdag:
SC CAMBUUR C2 1-5 VELOCITAS C1
0-1 (5.), 0-2 (20.), 0-3 (23.), 1-3 Max de Jong (39.), 1-4 (54.),1-5 (57.)
opstelling CC C2 Jesse Molenaar, Matthijs Verheul, Max Huiskamp, Sidney de Jong, Werner Bouma (36.Gabriel Fernando), Hidde Drost (36.Koen Blom), Luc Tjalma, Max de Jong, Wilko van der Kooi (36.Tom Doldersum), Ate Ruisch, Nick Kleen.
“Een geflatteerde uitslag, zeker op basis van het veldspel,” vond trainer Rodney van der Hoek na afloop. De Groningers gingen voor rust al met 3-0 aan de leiding. “We hadden moeite met hun fysieke overwicht. Maar onze spelintenties vond ik beter. Zij scoorden met name uit reactievoetbal. De tweede treffer viel bijvoorbeeld na balverlies van ons en daaropvolgend een lange bal op hun snelle en sterke spits.”
Cambuur kwam na rust goed uit de startblokken en werd vrij snel beloond met een doelpunt. Op een assist van Max Huiskamp was het Max de Jong die scoorde. Even leek het verschil tot een doelpunt te worden teruggebracht maar de bal werd juist voor de doellijn weggehaald. In de 53ste minuut viel de vierde treffer van de gasten uit een hoekschop. Het duel was daarmee definitief beslist.
“Kort daarop viel ook de 1-5 en toen lieten de jongens het lopen. Over de gehele wedstrijd gezien was ons veldspel beter verzorgd. Naar hun mogelijkheden heeft Velocitas het natuurlijk wel prima gedaan. Maar we moeten uit deze wedstrijd ook weer niet teveel conclusies trekken.”
SC Cambuur C2 v FC Groningen C2
Met nog drie wedstrijden te spelen is het alle hens aan dek voor de onder-14 ploeg van FC Groningen. Wil de ploeg zich in het voorjaar meten met de beste teams van Nederland dan zal het in de komende duels veel punten moeten pakken. Voor Cambuur liggen de zaken anders. De mannen van trainer Rodney van der Hoek staan voorlaatste en een klassering in de top-7 is niet meer haalbaar.
Toch is Van der Hoek tevreden met de ontwikkeling van zijn team. “Van de laatste vier wedstrijden hebben we er drie gelijkgespeeld. In eerste instantie is dat niet de insteek want het gaat immers om ontwikkelen. Voor de jongens is het echter wel belangrijk. Het is goed voor de motivatie dat er de laatste weken punten zijn gepakt.” Cambuur speelde gelijk tegen Vitesse, FC Twente/Twello en FC Volendam.
“In die duels hebben we vrij solide gespeeld en weinig weggegeven. Afgezien van de wedstrijd tegen FC Utrecht C2 hebben we in de overige duels telkens goed meegedaan. Daarnaast zien we de pijlers binnen onze speelwijze steeds meer terugkomen in de wedstrijden. Dan heb ik het over voorwaarden creeeren, indribbelen en initiatief tonen. Daarnaast spelen we vanuit de discipline en hebben we een goede teamorganisatie. TEAM staat voor Together Everyone Achieves More en dat is bij ons zeker het geval.”
FC Groningen C2 is dus de volgende opponent. “De derby leeft in de groep. De jongens kijken toch ook een beetje stiekem naar volgend seizoen van wie er dan naar de C1 van FC Groningen gaat. Ik denk dat wij gelijkwaardig zijn aan FC Groningen. Zij zijn productiever terwijl wij minder doelpunten tegen krijgen. Maar allebei hebben we voetballende intenties. Voor de jongens is het sowieso mooi dat we in het stadion spelen. Het is een mooi affiche zaterdag.”
WEDSTRIJDSCHEMA VOOR ZATERDAG 30 NOVEMBER 2013
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen B1 v Feyenoord B1 (14.30 uur)
FC Groningen B2 v Feyenoord B2 (12.15 uur)
FC Groningen D1 v De Graafschap D1 (10.30 uur)
Programma (uit):
De Graafschap A1 v FC Groningen A1 (14.30 uur)
Ajax C1 v FC Groningen C1 (12.00 uur)
SC Cambuur C2 v FC Groningen C2 (14.30 uur)
Velocitas D1 v FC Groningen D2 (10.00 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur C2 v FC Groningen C2 (14.30 uur)
Programma (uit):
NEC D1 v SC Cambuur D1 (13.00 uur)
De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus