string(9) "claudebot"

Cambuur C2-trainer Van der Hoek: “Norm en kwaliteit is omhoog gegaan”.

Woensdag 05 maart 2014 om 15:40

Een vol programma voor de jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur. Vier teams spelen op Corpus den Hoorn terwijl de onder-14 ploeg van SC Cambuur in het Cambuur Stadion Excelsior C2 ontvangt.

Uitgelicht
SC Cambuur C2 v Excelsior C2
De onder-14 ploeg van SC Cambuur speelde afgelopen dinsdag in Harlingen een oefenwedstrijd tegen Zeerobben C1. Dankzij een doelpunt van Werner Bouma werd het duel nipt gewonnen. Na een weekje vakantie was de ploeg weer voor het eerst bijeen. Trainer Rodney van der Hoek: “We begonnen niet zo heel goed aan de wedstrijd. We kregen snel een penalty tegen maar die werd gestopt door Jesse. Daarna zag je wel een groot krachtsverschil. We hadden veel controle en speelden dominant maar konden het verschil niet in doelpunten omzetten.”
In de voorjaarscompetitie zijn de mannen uit Leeuwarden goed begonnen. Werd in de eerste seizoenshelft niet eenmaal gewonnen, nu liggen de kaarten anders. Cambuur is nog ongeslagen en pakte uit de eerste vijf duels negen punten. “We spelen nu tegen meer gelijkwaardige tegenstanders. In de wedstrijden hebben we ook iets meer spelaandeel en meer controle. Daarnaast is de groep ook gegroeid. Over de gehele linie ben ik tevreden hoewel we eigenlijk nog meer punten hadden kunnen hebben,” aldus Van der Hoek.
“De jongens hebben het na de winterstop prima gedaan. Ik hoef ze minder te sturen en ook is het een voordeel dat we nu vaker met een vastere basis starten. De norm en de kwaliteit is omhoog gegaan. De jongens die nu niet veel spelen willen bij het succes horen en willen dus ook in de basis starten. Zij kloppen bij de trainingen op de deur waardoor ook de andere jongens er keihard voor moeten werken. Een mooi voorbeeld is NAC uit, toen we een aantal jongens misten. De invallers pakten het uitstekend en moeiteloos op.”
Er zit dus progressie in de C2 van Cambuur. “De spelers herkennen nu ook veel meer situaties in wedstrijden,” meent trainer Van der Hoek. Na vijf duels is er altijd nog niet verloren en dat stemt tot tevredenheid. “Voor de winterstop hebben we naar onze mogelijkheden redelijk gepresteerd maar viel het dubbeltje vaak de verkeerde kant op. Nu zijn we samen met PEC Zwolle nog ongeslagen. We hebben genoeg kwaliteit en willen bovenin blijven meedoen. Voor de jongens is het ook mooi dat het nu goed gaat. Ze verdienen het en zijn er ook zelf verantwoordelijk voor.”
Excelsior C2 is zaterdag in het eigen Cambuur Stadion de volgende tegenstander. De Rotterdammers staan vier plaatsen lager maar hebben slechts drie punten minder. “Ik hoop op een leuke wedstrijd in het Cambuur Stadion. Dit seizoen hebben we daar een paar keer gespeeld maar nog niet gewonnen. Het zal mooi zijn als dat nu wel lukt,” besluit trainer Rodney van der Hoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.
WEDSTRIJDSCHEMA ZATERDAG 8 MAART 2014
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen B1 v SC Heerenveen B1 (14.30 uur)
FC Groningen B2 v Roda JC B2 (12.45 uur)
FC Groningen D1 v FC Twente/H D1 (10.45 uur)
FC Groningen D2 v Hoogezand D1 (09.00 uur)
Programma (uit):
SC Heerenveen A1 v FC Groningen A1 (14.30 uur)
SC Heerenveen C1 v FC Groningen C1 (12.00 uur)
FC Twente/Twello C2 v FC Groningen C2 (14.00 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur C2 v Excelsior C2 (14.00 uur)
SC Cambuur D1 v NEC/FC Oss D1 (13.00 uur)
De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus