Luis Suárez schenkt 50 PUMA-ballen aan Kids United

4 april 2021

Voormalig FC-spits Luis Suárez maakte enkele weken geleden zijn 500ste goal in zijn imposante carriere. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren heeft de Uruguayaan in samenwerking met sportmerk PUMA 500 PUMA-voetballen gedoneerd aan clubs in steden waar de spits voetbalde. Afgelopen week kreeg Kids United de 50 PUMA-voetballen die de club van Suárez heeft mogen ontvangen, uitgereikt. 

JW2021031328489

Luis Suárez zette in 2006 zijn eerste stappen in het Europese voetbal bij FC Groningen. De aanvaller maakte vijftien doelpunten voor de Trots van het Noorden. Als jonge spits kreeg Suárez bij FC Groningen de kans om zijn droom als topvoetballer in Europa waar te maken en groeide uiteindelijk uit tot één van de beste spitsen van zijn generatie.
 
Met elke van de 500 ballen die Suárez schenkt aan verschillende jeugdteams uit de steden waar hij heeft gespeeld, wil de spits een speciale boodschap meegeven om de volgende generatie te inspireren. “Ik wilde iets terugdoen voor de zeven teams die mij gevormd hebben tot de speler die ik nu ben,” zegt Luis Suárez.
 
“Ik wilde een boost geven aan jeugdteams die verlegen zitten om materiaal en ze inspireren om hun dromen waar te maken. Ik wilde de teams, spelers en supporters bedanken die een onderdeel zijn geweest van mijn reis: Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona, Madrid, en Uruguay. Het zijn allemaal steden die ik een warm hart toedraag, dit is een speciaal eerbetoon aan hen en hun gemeenschappen.”
 
Onno Kukler, oprichter en trainer van Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team, is zeer blij met het geschenk van de superaanvaller. “De kids zijn er heel erg blij mee. Suárez heeft 500 goals gemaakt en natuurlijk ook in Groningen gescoord. Ik denk dat onze kids hem niet kennen uit zijn tijd bij FC Groningen, maar meer als wereldberoemde speler. Die ook bij FC Groningen heeft gespeeld. We zijn hartstikke dankbaar dat we zijn aangedragen en dat Luis Suárez samen met PUMA ons via deze geweldige actie 50 ballen heeft geschonken.” 

JW2021031328476

Laatste nieuws