string(9) "claudebot"

C3 opent seizoen tegen AZ.

Dinsdag 30 augustus 2011 om 22:11

Voor de meeste teams staan morgen de eerste competitiewedstrijden van dit seizoen op het programma. FC Groningen/C3 is de enige die thuis op Corpus speelt. Voor A1 staat een oefenwedstrijd op het programma.

Match of the Day | FC Groningen/Cambuur C3 v AZ C2
De onder-14 ploeg speelt net als in de seizoenen hiervoor een halve competitie in de eerste seizoenshelft. Met de nieuwe trainer Rene Wollerich aan het roer hoopt men een plaats bij de top zes af te dwingen zodat de ploeg in het voorjaar tegen de beste ploegen uit Nederland mag gaan strijden. AZ C2 is traditiegetrouw een zware opponent voor FCG. Er werd in elf pogingen namelijk nog nooit een zege behaald op de Alkmaarders. Negenmaal ging de winst naar AZ, tweemaal verlieten de teams het veld met elk een punt. Begin juli troffen beide teams elkaar in een oefenpartij. Ook toen was de ploeg uit Noord-Holland te sterk. Dezelfde lichting spelers stonden begin dit jaar in Alkmaar opnieuw tegenover elkaar. Dat duel werd met 7-1 gewonnen door AZ. Kortom: er is wat goed te maken.
Overige wedstrijden
FCG B1 De B-junioren gaan het dit jaar een trede lager doen. De eerste tegenstander is de B2 van VA FC Twente, een ploeg die op voorhand niet kan promoveren. Uberhaupt is nog niet bekend hoe de ere- en eerstedivisie en met hoeveel teams er volgend jaar uit zullen gaan zien. FCG C1 Trainer Rick Mulder reist met zijn mannen naar Almere voor de opening van dit seizoen. De tweedejaars C-junioren van groen-wit verloren daar nog nooit. Vorig seizoen behaalde het met 0-4 zelfs de grootste zege. FCG D1 Na twee zware toernooien en een bekerduel in Zwolle gaat het er nu echt om. NEC/FC Oss is meteen een tegenstander van formaat. In de drie voorgaande edities troffen de teams elkaar ook al vrij vroeg in het seizoen in Nijmegen. Telkens nam de FC de drie punten echter mee naar huis.
Programma (thuis):
FC Groningen/Cambuur A1 – Kickers Emden u.19 (14.30 uur, oefen)
FC Groningen/Cambuur C3 – AZ C2 (12.15 uur)
Programma (uit):
VA FC Twente B2 – FC Groningen/Cambuur B1 (12.00 uur)
Almere City FC C1 – FC Groningen/Cambuur C1 (15.00 uur)
NEC/FC Oss D1 – FC Groningen/Cambuur D1 (10.30 uur)
Geel Wit C1 – FC Groningen/Cambuur D3 (13.00 uur, oefen)

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus