C3 kansloos onderuit.

Vrijdag 10 december 2010 om 17:39

FC Groningen/Cambuur C3 verloor de uitwedstrijd bij Ajax C2 met 3-0. Het was de enige competitiewedstrijd van vandaag. De duels van de overige jeugdteams werden afgelast.

———————————————————————————-
AJAX C2 3-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
De eerstejaars C-junioren van FCG leden op sportpark De Toekomst een kansloze nederlaag tegen koploper Ajax. In de eerste twintig minuten was duidelijk dat de ploeg van trainer Erik Muntendam een zware wedstrijd tegemoet zou gaan. De thuisploeg was veel sterker en besliste toen al het duel met twee treffers in het eerste kwartier. In het vervolg van de eerste helft kon FCG wel goed meekomen en dat leverde tevens een paar kansjes op. Ook in de tweede 35 minuten, waarin de gasten goed van start gingen, waren er wat mogelijkheden. Na de 3-0, die vijftien minuten voor het eindsignaal werd gescoord, werd het aan beide kanten rommelig. Door het verlies is altijd nog niet zeker of FCG C3 zich volgend voorjaar mag meten met de beste onder-14 ploegen van Nederland. Met nog een duel te gaan is de achterstand op Vitesse/AGOVV een punt. FCG moet de inhaalwedstrijd bij Go Ahead Eagles C2 winnen maar is daarnaast afhankelijk van het resultaat van de Gelderse ploeg.
scoreverloop | 1-0 (10.), 2-0 (15.), 3-0 (55.)
opstelling | Marc Gjaltema, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Keziah Veendorp, Dennis van Duinen, Rutger Etten, Tiuri Schieving (36.Lukas Siemers), Dave Bosgraaf (40.Wessel Koomans), Juhnino Bacuna (60.Jari Slort), Mohammed Abdul Karim, Gerald Postma (51.Twan Nieboer).