C3 grossiert in gelijke spelen.

Woensdag 04 april 2012 om 23:18

De onder-14 ploeg van FC Groningen/Cambuur heeft het driedaagse verblijf in Limburg afgesloten zoals het is begonnen: met een gelijkspel.

MVV C2 0-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3

opstelling FCG C3 Jan Hoekstra, Arthur Ymele Feudjio, Dion Paapst, Mathijs Elderman (65.Daan Wijma), Brandon Hartsuiker, Jan Hup, Ozan Kokcu (55.Lorenzo Valente), Dennis Molema (36.Nagesh Amatsaleh), Marcel Mannes, Ruendel Martina (45.Ids Hannema), Eike Begemann (36.Jhurrey Margaritha).
Net als op donderdag heeft de ploeg van trainer Rene Wollerich genoegen moeten nemen met een puntendeling. De 3-3 in Kerkrade tegen Roda JC C2 werd gevolgd door een doelpuntloos duel in Maastricht tegen MVV C2. Voor FCG was het in deze voorjaarscompetitie reeds het zesde gelijkspel in acht wedstrijden. Alle vier tot nog toe gespeelde uitwedstrijden eindigden onbeslist. Drie van die duels eindigden in 0-0.
Toch mocht het een wonder heten dat er in Maastricht geen goals vielen. Beide ploegen kregen die mogelijkheden namelijk wel. Voor rust waren de Groningers iets beter maar kreeg de thuisploeg de beste kansen. In de tweede helft was het een gelijkopgaande wedstrijd. Voor FCG waren Marcel Mannes, Arthur Ymele Feudjio en Jhurrey Margaritha dichtbij een doelpunt. Tot het einde toe bleven de gasten vol voor de drie punten gaan maar juist daardoor werd de defensie van groenwit ook flink op de proef gesteld.
Uiteindelijk toch een verdienstelijk resultaat in een wedstrijd die een hoge amusementswaarde kende. Verdienstelijk vooral omdat de eerstejaars C-junioren ondanks enkele vermoeide dagen zeventig minuten lang gas gaven en een enorme inzet vertoonden. Volgende week speelt de ploeg uit bij FC Twente/GA Eagles C2.
Uitslag Locatie Leeuwarden:
FC Den Bosch C2 1-2 FC Groningen/Cambuur C2
1-0, 1-1 Niels Hylkema, 1-2 Aron Beintema
Een samenvatting van de gisteren gespeelde wedstrijd tussen FC Groningen/Cambuur D3 en ACV D1 vind je hier.
De A-junioren komen in actie op een driedaags toernooi in Lingen. De resultaten daarvan zijn te volgen via Twitter. Dat geldt ook voor FCG D1 dat overmorgen in Voorschoten speelt. Later op maandag volgt een verslag van beide toernooien op deze website.