C2 verslaat ADO Den Haag.

Dinsdag 18 mei 2010 om 10:09

Zowel C2 als D2 hebben de competitie afgesloten met een overwinning. Daarnaast bereikten C1 en D1 de eindstrijd van het bekertoernooi.

Zaterdag:
RVO FC GRONINGEN C2 3-2 ADO DEN HAAG C2
Voor de teams binnen de RVO Groningen zit de competitie er nu toch echt op. RVO FC Groningen C2 zorgde ervoor dat er toch nog drie punten konden worden toegevoegd. In de eerste helft was de thuisploeg veel sterker en nam het via doelpunten van Richairo Zivkovic in de 20ste en 26ste minuut een 2-0 voorsprong. Daarnaast werden nog enkele goede kansen gemist. Na rust kwam de ploeg van trainer Erik Muntendam zwak uit de kleedkamer en liet het de gasten langszij komen. Zeven minuten voor tijd was het opnieuw Zivkovic die scoorde en de eerstejaars C-junioren zo de zege bezorgde. In de slotfase kregen beide ploegen nog enkele kansen.
Donderdag:
RVO FC GRONINGEN D1 4-2 ACV ASSEN D1
Na C1 is het ook RVO FC Groningen D1 gelukt om voor het tweede opeenvolgende seizoen de eindstrijd van het bekertoernooi te bereiken. Op Corpus den Hoorn won de ploeg van trainer Hugo na vooral een ijzersterke eerste helft met 4-2 (4-1) van ACV D1. De Drenten kwamen na tien minuten verrassend op voorsprong maar na een kwartier spelen was het de thuisploeg die volledig domineerde en vier treffers in tien minuten wist te maken. Via doelpunten van Sjoert Giezen (15.), Gerald Postma (21.), Stan Haanstra (23.) en opnieuw Gerald Postma (25.) werd er gerust bij 4-1. In de tweede helft ging het iets minder en daarbij waren ook de gasten tot soms aardig voetbal in staat. Dat resulteerde nog wel in een tegentreffer maar de finaleplaats kwam niet meer in gevaar.
Woensdag:
VV HEERENVEEN C1 0-1 RVO FC GRONINGEN C1
RVO FC Groningen C1 heeft net als vorig seizoen de finale van het bekertoernooi bereikt. Op Skoatterwald behaalden de mannen van trainer Holband een nipte maar wel dikverdiende 1-0 zege op vv Heerenveen C1. Hadden de tweedejaars C-junioren van de RVO aanvallende inspiraties, de Friezen hielden het louter bij verdedigen. Het winnende doelpunt werd al na tien minuten gemaakt door Remon Schutte. Op zaterdag 5 juni is op het veld van HZVV in Hoogeveen Heerenveen/Emmen de tegenstander. De aanvangstijd is nog niet bekend.
Dinsdag:
EMMEN AV D1 1-3 RVO FC GRONINGEN D2
RVO FC Groningen D2 is het seizoen geeindigd met een mooie zege in en tegen Emmen. De ploeg van trainer Peter Hoekstra startte voortreffelijk en kwam al in de eerste minuut op voorsprong via een doelpunt van Delano Goeree. De thuisploeg kwam echter goed terug en maakte binnen tien minuten alweer gelijk. In de 15de minuut was het opnieuw Goeree die scoorde en zo de gasten een nieuwe voorsprong bezorgde. Vijf minuten voor rust bepaalde Dennis Molema de stand op 1-3. In het eerste half uur speelden de eerstejaars D-pupillen van de RVO aardig voetbal. Na rust creeerden beide teams nagenoeg geen kansen waardoor er niet meer gescoord werd. RVO FC Groningen D2 werd ruim een week geleden kampioen van de Tweede Divisie F en verloor in 24 competitiewedstrijden slechts twee duels.