C2-trainer Wiekens: "Voetballend kunnen we met iedereen mee"

21 januari 2014

Voor zaterdag staan een drietal thuiswedstrijden op het programma. Zo zien we de beide C-teams in actie en is Willem II/RKC A1 de tegenstander van onze A-junioren.

Uitgelicht
FC Groningen C2 v Ajax C2
Voor de onder-14 ploeg begon vorig weekeinde het tweede deel van de competitie. Daarin startte de FC met een prima zege op VVV/Helmond Sport C2. Trainer Gerard Wiekens was content met de hervatting na de winterstop: "Ik ben zeker tevreden met de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Ondanks de moeilijke omstandigheden en het slechte veld hebben we goed gespeeld en weinig weggegeven." Wiekens vindt ook dat zijn ploeg geleerd heeft van de duels in het najaar. "We hadden met name aan het begin van het seizoen moeite met fysiek grote en sterke tegenstanders. Nu staan we beter, geven we elkaar rugdekking en helpen we elkaar ook steeds meer." Een aantal fysiek sterke tegenstanders komt groenwit ook in deze nieuwe competitie weer tegen, zoals FC Volendam C2 en ADO Den Haag C2. "Voetballend kunnen we met iedereen mee. De jongens weten wat ze aan de bal moeten doen en hoe ze ermee om moeten gaan. Ook aanvallend is het vaak prima. Ik denk dat we wat dat betreft gelijkwaardig zijn aan de andere teams." Wiekens heeft voor de komende periode ook een doelstelling geformuleerd. "We willen graag in het linkerrijtje terechtkomen. Dan moeten we dus bij de eerste zeven teams eindigen." Maar er is ook sprake van realisme. "We moeten niet vergeten dat we in het najaar ons als laatste in onze poule hebben gekwalificeerd. Dus eigenlijk verwacht ik niet echt een hoge klassering op de ranglijst. Qua voetbal moeten we mee kunnen maar fysiek kunnen de duels doorslaggevend zijn. Hopelijk kunnen we wel de nodige puntjes pakken." De onder-14 ploeg gaat op dezelfde wijze als voor de winterstop de tegenstander bestrijden. Wiekens: "We gaan geen andere dingen doen en gaan op dezelfde manier door. We willen proberen te voetballen en snel druk zetten. Ook moeten we lef en durf tonen. Daarnaast moeten we gewoon hard werken en verwacht ik van de jongens dat ze verdedigend de duels overtuigend aangaan." Ajax C2 is zaterdag om 11.30 uur op Corpus den Hoorn de opponent. Eerder dit seizoen wonnen de Amsterdammers dat duel met 6-2. "Ik hoop dat we het Ajax lastig kunnen maken. Destijds vond ik ons in de eerste helft gelijkwaardig. Maar Ajax heeft gewoon een prima ploeg met op alle posities goede spelers." Stand van zaken
FC Groningen C2 in de onder-14 divisie
De onder-14 ploeg van FC Groningen kwalificeerde zich ternauwernood voor Poule A van de voorjaarscompetitie. Dat wil zeggen dat de mannen van trainer Wiekens zich de komende maanden mogen meten met de beste onder-14 teams van Nederland. De start was alvast goed aangezien vorige week de uitwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport C2 in winst werd omgezet. In het najaar kende FC Groningen C2 een sterk slot na een serie wisselvallig resultaten. Productief waren de duels van de groenwitten wel. In elke wedstrijd scoorde namelijk zowel de FC als de tegenstander. Teams Locatie Groningen Programma (thuis):
FC Groningen A1 v Willem II/RKC A1 (15.00 uur)
FC Groningen C1 v Vitesse C1 (13.15 uur)
FC Groningen C2 v Ajax C2 (11.30 uur) Programma (uit):
Willem II/RKC B1 v FC Groningen B1 (14.30 uur)
PSV B2 v FC Groningen B2 (14.30 uur)
SC Genemuiden D1 v FC Groningen D2 (10.00 uur, oefen) Toernooi in Hoogeveen (HZVV):
FC Groningen D1 v HZVV onder-14 (11.10 uur)
FC Groningen D1 v AZ D1 (12.20 uur)
FC Groningen D1 v NAC Breda D1 (14.25 uur)
FC Groningen D1 v SC Cambuur D1 (15.35 uur) Teams Locatie Leeuwarden Programma (thuis):
SC Cambuur C2 v PEC Zwolle C2 (13.00 uur) Toernooi in Hoogeveen (HZVV):
SC Cambuur D1 v HZVV onder-14 (10.00 uur)
SC Cambuur D1 v NAC Breda D1 (11.45 uur)
SC Cambuur D1 v AZ D1 (13.50 uur)
SC Cambuur D1 v FC Groningen D1 (15.35 uur) De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Laatste nieuws