C2 gelijk bij Feyenoord.

Dinsdag 06 april 2010 om 09:32

Tijdens het doordeweekse inhaalprogramma won B1, verloor C1 en speelde C2 gelijk.

De taferelen van afgelopen winter hebben ook zo z’n voordelen. Zo mochten de teams van B1 en C1 vandaag op een prachtige voorjaarsavond hun inhaalwedstrijden afwerken. Op Skoatterwald in Friesland trad RVO FC Groningen B1 aan tegen Heerenveen/Emmen B1. Eerder dit seizoen werd op Corpus den Hoorn met 1-0 gewonnen dankzij een fenomenaal genomen vrije trap van Yoell van Nieff. En het werd op deze doordeweekse avond een historische want voor het eerst sinds het debuutseizoen van B1 in 1992/1993, en dus pas voor de tweede maal in totaal, wisten de B-junioren van RVO FC Groningen tweemaal in een seizoen te winnen van de aartsrivaal. De ploeg van trainer Peter Moltmaker zette in de eerste helft de toon en kwam via treffers van Jesse Renken en Yoell van Nieff op een 0-2 voorsprong. In de tweede veertig minuten kwam de thuisploeg nog wel terug, de drie punten gingen echter knap mee terug naar Groningen. Met name voor rust liet de FC nog diverse kansen onbenut.
Op Corpus den Hoorn werden twee duels gelijktijdig gespeeld. Zo oefende RVO FC Groningen D2 tegen Heerenveen/Emmen D2. Op gewoon gras won de ploeg van trainer Peter Hoekstra in een bijzonder amusante pot met 5-3 van de Fries/Drentse combinatie. Op het kunstgrasveld kwam RVO FC Groningen C1 in actie tegen FC Zwolle C1. In deze inhaalwedstrijd in de Eerste Divisie A was het een gelijkopgaande strijd waarin beide teams weinig uitgespeelde kansen creeerden. Uit een hoekschop van Ramon Moreno kopte Firosan Ademi in de 16de minuut raak (klik hier voor het doelpunt). De thuisploeg speelde echter rommelig en leed veel balverlies. Meteen na rust maakten de gasten uit Overijssel de dan ook niet onverdiende gelijkmaker. Een kwartier voor tijd viel de winnende treffer voor de mannen van trainer Bert Konterman. De Groningse defensie werd weggespeeld waardoor de 1-2 eenvoudig kon worden gemaakt. Daarmee was de vierde nederlaag voor de tweedejaars C-junioren in 2010 een feit.
RVO FC Groningen C2 reisde woensdagmiddag naar Rotterdam voor een duel tegen Feyenoord C2. In het eerste gedeelte van de wedstrijd waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had iets meer mogelijkheden om te scoren maar vlak voor rust kreeg de ploeg van trainer Erik Muntendam de beste kans. Eerst redde de doelman, daarna werd de bal in de rebound over geschoten. In de 40ste minuut zette Richairo Zivkovic de FC op een 0-1 voorsprong. Lang leken de gasten de drie punten mee naar de Martinistad te nemen maar acht minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Op het laatst kregen de Rotterdammers nog een aantal mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer. Uiteindelijk was het gelijkspel verdiend te noemen.