C1 wint spektakelstuk tegen FC Twente.

Woensdag 13 februari 2013 om 13:47

In de Eerste Divisie A bij de C-junioren won FC Groningen/Cambuur C1 de belangrijke wedstrijd tegen FC Twente C1. Bij de B-junioren wisten de Groningers niet te winnen van de Tukkers. Winst was er vandaag ook voor B2, C3 en D1.

FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 0-1 FC TWENTE B1
0-1 (42.)

opstelling FCG B1 Erwin Heidekamp, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Daan Smit (Gijs Jasper), Niels Stenekes, Jim de Leeuw (Pier Veldman), Rutger Etten (Amedi Ndayisaba), Willem Gootjes, Kasper Oldenburger, Richairo Zivkovic.
In een gelijkopgaande wedstrijd heeft de ploeg van trainer Peter Moltmaker geen punten kunnen pakken. Voor rust deden beide teams niets voor elkaar onder. Rutger Etten loste na 27 minuten een schot op doel maar deze werd prima gekeerd door de doelman. De aanval daarop moest ook doelman Heidekamp vol aan de bak om een tegentreffer te voorkomen. Even leek Jim de Leeuw weggestuurd te worden maar hij werd goed verdedigend afgestopt waardoor een grote kans uitbleef.
Na rust kenden de Groningers een slechte start want al na drie minuten kwam de koploper op voorsprong. Even later bereikte een steekbal van Kasper Oldenburger Jim de Leeuw die zijn schot gekeerd zag. Nadat de gasten verzuimden de voorsprong uit te bouwen, was het FCG dat de volledige controle over de wedstrijd nam. Kasper Oldenburger miste kansrijk terwijl ook Zivkovic een mogelijkheid kreeg. Uit een vrije trap van Oldenburger wist Zivkovic bijna raak te koppen maar wederom had de Twentse goalie een stijlvolle redding in petto. Ook Pier Veldman kreeg nog een kans op de gelijkmaker terwijl Richairo Zivkovic een uithaal op de buitenkant van de paal zag belandden.
ADO DEN HAAG B2 2-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR B2
0-1 Juhnino Bacuna (7.), 1-1 (11.), 1-2 Juhnino Bacuna (44.pen.), 2-2 (52.pen.), 2-3 e.d. (77.)
opstelling FCG B2 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Johannes Agricola (41.Mathijs Elderman), Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Peter van Son, David Voigt (41.Twan Nieboer), Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Anton Hekman.
De onder-16 ploeg van FC Groningen/Cambuur behield in Den Haag de 100% score in uitwedstrijden. De start was voortreffelijk. Juhnino Bacuna strafte na zeven minuten een verkeerde terugspeelbal goed af. Vier minuten na de 0-1 liet doelman Kevin Wilpstra een hoge bal los waar de thuisploeg van wist te profiteren. Wilpstra wist zijn fout goed te maken door in een een-tegen-een situatie te redden. Vlak voor rust schoot Peter van Son nog op de paal. Na drie minuten in de tweede helft miste Stan Haanstra voor de FC een strafschop. Echter, in de rebound werd hij onderuit gehaald waarna de arbiter de bal wederom op de stip legde. ADO moest met tien man verder en ditmaal scoorde Bacuna wel vanaf elf meter. In de 52ste mnuut werd ook de tegenstander een strafschop toegekend: 2-2. De Hagenaars raakten vervolgens de paal en uiteindelijk konden de Groningers nog winnend het veld afstappen. Drie minuten voor tijd werd een voorzet van Daan Wijma in eigen doel verwerkt. In de slotfase kwamen de gasten nogmaals goed weg (schot op de paal) maar de drie punten konden worden meegenomen naar de Martinistad.

FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 5-3 FC TWENTE C1
1-0 Marcel Mannes (1.), 2-0 Ruendel Martina (22.), 3-0 Ozan Kokcu (32.), 3-1 (35.pen.), 3-2 (38.), 3-3 (61.), 4-3 Marcel Mannes (62.), 5-3 Marc Vegter (68.)
opstelling FCG C1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Daan Wijma, Niels Hylkema (60.Ids Hannema), Tom van de Looi (60.Jan Hup), Marc Vegter, Cheriel Girdharie (45.Martijn van Maastrigt), Ruendel Martina (54.Eike Begemann), Ozan Kokcu, Marcel Mannes.
De tweedejaars C-junioren behaalden een belangrijke overwinning op mede-degradatiekandidaat FC Twente C1. Al na een minuut kon de ploeg van trainer Rick Mulder juichen na een mooie en doeltreffende uithaal van Marcel Mannes. Via tweemaal Marc Vegter had de score verder opgevoerd kunnen worden. Ook Twente was bij een aantal tegenstoten gevaarlijk maar echt grote kansen konden de Tukkers niet creeeren. Nog voor rust leek de thuisploeg het duel definitief op slot te gooien. Ruendel Martina schoot op aangeven van Ozan Kokcu binnen en via Kokcu zelf werd het zelfs 3-0. In blessuretijd van de eerste helft kregen de gasten toch weer hoop. Via een terecht gegeven strafschop werd de stand op 3-1 bepaald.
Door dat tikkie kreeg de opponent vertrouwen. De tweede 35 minuten begon slecht voor de FC. Niet alleen werd een tweede tegentreffer geincasseerd, doelman Jan Hoekstra moest ook in het vervolg een aantal uitstekende saves verrichten. Tien minuten voor tijd viel de 3-3 maar een uitstekende aanval over rechts bracht de Groningers wederom aan de leiding. Marc Vegter bereikte Marcel Mannes die eenvoudig binnen kon tikken. Twee minuten voor het eindsignaal werd het duel definitief beslist. Eike Begemann gaf de assist op Mac Vegter die de bevrijdende 5-3 liet aantekenen. Een prima maar ook benauwde winst voor FC Groningen/Cambuur C1.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 7-2 FORTUNA SITTARD C2
0-1 (3.), 1-1 Martijn van Maastrigt (6.), 2-1 Jhurrey Margaritha (20.), 3-1 Daniel van Kaam (31.), 3-2 (36.), 4-2 Daniel van Kaam (47.), 5-2 Martijn van Maastrigt (49.), 6-2 Jhurrey Margaritha (61.), 7-2 Tristan Cooke (67.)

opstelling FCG C3 Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Luka Prljic (36.Jochem de Vries), Yorno Lunenborg (36.Oege Sietse van Lingen), Daniel Camara Bos, Tristan Cooke, Daniel Teune, Martijn van Maastrigt (56.Wouter de Mare), Daniel van Kaam, Jhurrey Margaritha.
De onder-14 ploeg van trainer Rene Wollerich herstelde zich prima van de nederlaag van vorig weekeinde. Daniel Teune loste het eerste schot maar het waren de gasten die al na drie minuten aan de leiding kwamen. De thuisploeg kwam snel op gelijke hoogte. Martijn van Maastrigt legde binnen na een prima rush van Daniel van Kaam. In een interessante openingsfase kregen vervolgens ook Jhurrey Margaritha en Van Maastrigt nog goede kansen. In de twintigste minuut kwam FCG op voorsprong via Margaritha. Vlak voor rust werd wederom doel getroffen. Uit een moeilijke hoek schoot Van Kaam uitstekend raak.
FCG begon aan slap aan de tweede helft en moest toezien hoe Fortuna binnen een minuut tegenscoorde. Daar liet de ploeg zich echter niet van de wijs brengen. In het vervolg domineerden de Groningers zonder echter groots te spelen en kon het gestaag uitlopen naar een grote overwinning. Zo zeilde een voorzet van Van Kaam ineens in het doel en schoof Van Maastrigt wederom beheerst binnen. In de laatste tien minuten was nog een hoofdrol weggelegd voor Tristan Cooke. Eerst bediende hij na een goede individuele actie Margaritha waarna Cooke op aangeven van Armani Mardjoeki de zevenklapper voltooide.
DE GRAAFSCHAP D1 0-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 Orkun Kokcu (28.), 0-2 Jearl Margaritha (48.)

opstelling FCG D1 Giovanni Oldersma, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Mark Versteegen, Sander Jansen, Mees Gootjes, Mark te Velde, Orkun Kokcu, Tapmahoe Sopacua, Lion Kalentjev, Boy Spijkerman. Wissels: Jearl Margaritha, Ashraf Hezam, Rick Boyer, Mats Roorda.
De tweedejaars D-pupillen behaalden een verdiende overwinning. De ploeg van trainer Hugo Alves Velame probeerde vanaf het begin het spel te maken. De thuisploeg ging echter vol de duels aan en had daarbij ook veel overtredingen nodig. Vlak voor rust kwam FCG wel op voorsprong. Een assist van Lion Kalentjev werd door Orkun Kokcu binnengewerkt. In de pauze gaf de trainer aan om simpeler te voetballen. Dit werd goed opgepikt door de ploeg want het spel was een stuk verzorgder. Na achttien minuten in de tweede helft scoorde Jearl Margaritha op aangeven van Kokcu de beslissende goal. Trainer Hugo gaf toe dat het een lastige wedstrijd was: “Door de lichte bal op een hard veld hadden we veel problemen met de aannames. Maar na rust was het niveau aan onze kant goed. Het spel van De Graafschap was niet netjes maar we hebben disciplinair gespeeld.”