string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

C1 verliest ook tweede duel in Dallas.

Dinsdag 19 april 2011 om 15:00

FC Groningen/Cambuur C1 verblijft momenteel in het Amerikaanse Dallas en neemt deel aan een groot internationaal toernooi. Reporter Harry Nap doet dagelijks verslag van de gebeurtenissen aan de andere kant van de oceaan.

Afgelopen zondagavond zijn de meeste jongens met de gastgezinnen aan het ‘stappen’ geweest, sommige gingen bowlen en ook zijn er veel jongens naar een restaurant geweest.
Maandag 18 april
Op maandagochtend speelden we om 10.00 uur onze tweede groepswedstrijd en dat betekende dus vroeg opstaan. Nadat we allen een ontbijt hadden genuttigd gingen we met negen jongens richting veld 17 van het ”Pizza Hut Complex”. Daar waren ook de overige negen jongens afgezet door hun gastouders.
We speelden tegen Cosmos Academy West, wederom een fysiek sterke ploeg. Dit komt omdat de leeftijdsgrens in Amerika niet op 1 januari is vastgesteld maar op 1 augustus. Hierdoor spelen we dus ook tegen diverse eerstejaars B-junioren. We begonnen de wedstrijd tegen de wind in en dat is hier momenteel minimaal windkracht 7 à 8!
De wedstrijd verliep nogal stroef en we konden maar weinig gevaar stichten,maar ook onze tegenstander kreeg niet veel kansen. Zo dachten we dus de rust te gaan halen met een 0-0 stand. Maar helaas vielen er binnen de laatste drie minuten voor rust nog twee goals voor de tegenstander,dus wederom met een domper de rust in!
De tweede helft kunnen we snel mee klaar zijn,de moed en vermoeidheid was de jongens in de schoenen gezakt en we kwamen maar nauwelijks meer aan goed voetbal toe. Dus helaas werd ook deze wedstrijd verloren en zijn we al uitgeschakeld voor de volgende ronde. We spelen nu aankomende woensdag de laatste poulewedstrijd en gaan zeker nog één of twee oefenwedstrijden spelen.
Na de wedstrijd zijn we met ons allen gaan lunchen in een prachtige kerk die beschikbaar is gesteld door de organisatie en dus dienst doet als restaurant, ontmoetingscentrum en men kan er ook tafeltennissen en gamen. Hierna zijn we naar ‘Adventureland’ geweest en hebben de boys zich uitgeleefd in lasergamen, computerspellen en vooral in karten. Vooral bij het karten werd een heftige competitie geleverd, maar tegen kart-expert Dennis van Duinen was niemand opgewassen en hij was dan ook de onbetwiste kampioen!
Na deze teambuildingsessie zijn we richting het ‘Richmond College’-complex gereden om daar de wedstrijd te aanschouwen van de zoons van de gastouders en zij wonnen net als de eerste wedstrijd ook deze vrij overtuigend met 3-0. Daarna zijn de jongens met de gastgezinnen meegegaan en de begeleiding richting hun hotel.
Dinsdag 19 april
Dinsdagochtend gaan de jongens trainen en gaan we in de middag richting Dallas Downtown om daar het een en ander te bezichtigen. En daarna gaan we nog shoppen omdat Youri zijn koffer helaas nog niet op de plek van bestemming is en hij nu een paar schone onderbroeken etc. nodig heeft.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’