string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

C1 verliest eerste duel bij Dallas Cup.

Maandag 18 april 2011 om 11:01

RVO FC Groningen/Cambuur C1 verblijft anderhalve week in Dallas voor deelname aan de Dallas Cup. Reporter Harry Nap doet verslag van de gebeurtenissen in Amerika. Vandaag deel 2 met een verslag van afgelopen weekend.

Zaterdag 16 april
Zaterdagochtend kregen we het bericht dat ook de koffer van Youri terug was, de koffer moest alleen nog worden terug bezorgd bij het hotel. Deze opluchting is inmiddels al weer omgeslagen in een domper, want de koffer is nog steeds niet afgeleverd en na veel telefonisch verkeer met American Airlines blijkt dat op het moment van dit schrijven hoogstwaarschijnlijk de koffer onderweg is naar Londen. Maar we blijven hoop houden dat de koffer weer boven water komt!
Na het ontbijt in het hotel en bij de gastouders gingen de jongens trainen op het universiteitscomplex. De meeste jongens waren nog wat vermoeid van de lange reis van een dag ervoor en daarom werd gekozen voor een lichte training. Na de training zijn we met zijn allen naar een gastgezin geweest en daar kreeg een ieder drinken, pizza en/of pasta. Na het eten zijn de spelers meegegaan naar hun gastgezinnen en hadden ze de rest van de dag vrij.
 
Zondag 17 april
Om 8.00 uur verzamelden vijf spelers zich bij het hotel en gingen met de begeleiding naar het complex van de ”Pizzahut” (stadion van FC Dallas). De overige spelers werden gebracht door hun gastouders. Aangezien Youri zijn koffer dus nog steeds niet weer terug is en hij wel in de basis stond waren we genoodzaakt om de nummer 1 van het shirt met nummer 18 af te plakken.
De eerste wedstrijd was tegen Dallas Texans Red een team met grote sterke spelers. We begonnen met goed combinatievoetbal en wisten de tegenstander op deze manier ver terug te dringen. Maar echte grote kansen leverde dit niet op. Zoals altijd in dit soort wedstrijden viel de goal volkomen onverwacht aan de andere kant. Zo kwamen we naar 25 minuten dus met 1-0 achter.
We probeerden hierna de draad weer op te pakken en dit resulteerde in een paar afstandschoten van onze kant. Maar helaas was de tweede uitval van de ploeg uit Dallas ook direct weer raak en zo kwamen we één minuut voor rust op een vervelende 2-0 achterstand.
Na rust gingen we voortvarend van start en dit resulteerde en twee goeie kansen, maar helaas werden deze niet benut. Hierna probeerden we de aansluittreffer te forceren en lieten onze verleiden tot hun fysieke spel.
Hiermee speelden we de ”cowboys” in de kaart en zo gingen zij er met een 2-0 zege mee vandoor. Een ieder inclusief aandachtig toeschouwer en oud-directeur van Cambuur Alex Pama was ervan overtuigd dat dit een onnodige nederlaag was. Hierna zijn we gaan kijken bij een wedstrijd van een team met daarin de zoons van de gastouders. Zij wonnen hun eerste wedstrijd wel en ook overtuigend met 7-1!
In de middag hebben we in het stadion de wedstrijd bekeken tussen FC Dallas U19-FC Barcelona U19, deze werd verassend gewonnen door FC Dallas met 3-1. Na deze wedstrijd was er een openingsceremonie in het stadion en we hebben deze met ons allen bekeken. Hierna is een ieder met een rood getinte huid (28 graden en stevige wind) weer met hun gastouders naar huis gegaan. Maandagochtend spelen we de volgende wedstrijd om 10.00 uur plaatselijke tijd tegen Cosmos Academy West.

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard