string(9) "claudebot"

C1 verdedigt tweede plaats tegen Volendam.

Vrijdag 17 april 2009 om 15:32

FC Groningen C1 speelt zaterdagmiddag de Wedstrijd van de Week tegen FC Volendam. Het duel begint om 12.00 uur. Ook D1, C2 en A1 spelen thuisduels op Corpus den Hoorn. Alle duels zullen vooraf gegaan worden door een minuut stilte.

Dit in verband met het plotse overlijden van de moeder (49) van A1-speler Steffen Vader. De A1 zal zaterdag met rouwbanden spelen.
Voor de C1 van trainer Grafton Holband zit de competitie er al bijna op. Ajax C1 is al een tijdje niet meer te achterhalen en dus kampioen en in de strijd om de tweede plek is de ploeg bezig Twente/Heracles op afstand te houden. Na het treffen met middenmoter FC Volendam is AFC op 2 mei in Amsterdam de laatste tegenstander.
Bekervoetbal
Dan zit het seizoen er hopelijk nog niet op. Want komende woensdagavond speelt de C1 in het bekertoernooi een uitwedstrijd tegen SC Joure. Het is een duel in de kwartfinale. De zes andere deelnemers zijn Veendam, Emmen, Cambuur, Heerenveen, Flevo Boys en Buitenpost. De halve finales zullen ergens halverwege mei worden vastgesteld. De winnaars nemen het op 6 juni in Hoogezand tegen elkaar op in de eindstrijd om de Noordelijke Districtsbeker. Overigens is de D1 (woensdag uit tegen Viboa) na het kampioenschap nog in de race voor de dubbel. De A1 is al geplaatst voor de halve finales in de landelijke beker.
In het verleden speelde de C1 zesmaal eerder een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Vier van die ontmoetingen werden gewonnen door de Groningers, één door de Noord-Hollanders. Het doelsaldo is met 10-4 ruim in het voordeel van de groen-witten. Eerder dit seizoen eindigde de uitwedstrijd in een 2-1 zege voor FC Groningen.
Overige duels
Kampioen FC Groningen D1 speelt om 10.30 uur thuis tegen NEC. Gelijktijdig met de C1 speelt de C2 een thuiswedstrijd om 12.00 uur. Tegenstander is FC Den Bosch C2. Om 14.00 uur is FC Groningen A1 – De Graafschap A1 het slotstuk van de volle middag op Corpus den Hoorn.
Voor de A1 is het de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen. De Graafschap A1 is hekkensluiter. De B1 neemt het vanaf 14.30 uur in Breda op tegen NAC en kan een zege goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud. Volgende week kan de klus hoe dan ook geklaard worden door in eigen huis van Vitesse/AGOVV B1 te winnen. De D2 heeft dit weekend geen competitieverplichtingen en hoopt op een misstap van Flevo Boys D1.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus