string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

C1-trainer Hugo Alves Velame: ‘We mogen wat meedogenlozer worden’.

Dinsdag 11 maart 2014 om 11:04

Afgezien van de onder-16 ploeg komen alle jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur komend weekeinde in actie. Daaronder een drietal duels op Corpus den Hoorn.

Uitgelicht
FC Groningen C1 v FC Utrecht C1
De tweedejaars C-junioren kennen een teleurstellend seizoen en zijn in de Eerste Divisie A pas op de tiende plaats terug te vinden. Aan het eind van de rit zullen de twee laagst geklasseerde teams degraderen. Het verschil met Almere City FC C1 en FC Emmen C1 bedraagt slechts een punt. Met nog zes wedstrijden te spelen is het dus tijd om in de puntenwedstrijden te oogsten.
Vlak voor de winterstop kende de ploeg van trainer Hugo Alves Velame een prima reeks. Drie van de vier competitiewedstrijden werden gewonnen terwijl in het bekertoernooi de kwartfinales werden bereikt. Die serie konden de Groningers echter niet voortzetten. En dat is opvallend omdat de FC veel kansen creeert en het spel ook vaak meer dan voldoende is.
Dat ziet ook trainer Hugo Alves Velame: “Het is een beetje het verhaal van dit seizoen. Van de tegenstander horen we telkens dat ze onterecht hebben gewonnen of dat ze de punten gestolen hebben. We spelen goed maar maken de kansen niet af. Daarnaast worden de fouten die we achterin maken telkens afgestraft.”
“In de periode vlak voor de winterstop begonnen we met scoren en kregen we ook minder goals tegen. We gaven niets weg en speelden prima wedstrijden tegen bijvoorbeeld Alphense Boys en Almere City FC. Die wedstrijden wonnen we allebei dik. In die duels kreeg onze tegenstander ook niet de mogelijkheid om kansen te creeeren.”
Volgens Hugo Alves Velame is het moeilijk om tijdens trainingen bepaalde, cruciale, fouten eruit te halen. “De jongens trainen keihard, leren veel en halen het maximale eruit. Maar de wedstrijden zijn nu eenmaal anders. Dan gaat het erom dat je op de juiste momenten de juiste beslissingen neemt. Daarnaast mogen ze wel wat meedogenlozer worden. Dat het beter moet weten we allemaal maar het kan ook beter. Daar ben ik overtuigd van.”
FC Utrecht C1 is een van de tegenstanders waar in de eerste seizoenshelft kansloos van werd verloren. “Dat was een van onze slechtste duels. We hadden een off-day en verloren terecht. Het vertrouwen bij de jongens is aanwezig. We gaan de komende periode ook niets veranderen aan onze spelintenties of andere dingen doen. Dit is een mooi moment om op te pakken,” aldus trainer Hugo Alves Velame.
WEDSTRIJDPROGRAMMA ZATERDAG 15 MAART 2014
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen A1 v Vitesse A1 (15.00 uur)
FC Groningen B1 v Willem II/RKC B1 (12.00 uur, beker)
FC Groningen C1 v FC Utrecht C1 (14.30 uur, Eelde)
FC Groningen C2 v FC Den Bosch C2 (11.30 uur)
Programma (uit):
SC Genemuiden D1 v FC Groningen D1 (10.00 uur)
vv Heerenveen D1 v FC Groningen D2 (11.30 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (uit):
De Graafschap C2 v SC Cambuur C2 (12.30 uur)
FC Twente/Twello D1 v SC Cambuur D1 (10.30 uur)
De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’