string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

C1-trainer Hugo Alves Velame: “Elkaars kwaliteiten beter benutten”.

Dinsdag 04 november 2014 om 21:06

Ondanks een beperkt programma worden komend weekeinde toch een aantal mooie wedstrijden afgewerkt. Daaronder de stadsderby tussen FC Groningen D2 en Be Quick 1887 D1 en de Friese derby tussen SC Cambuur D1 en SC Heerenveen D1.

De tweedejaars C-junioren van FC Groningen hebben een wisselvallige eerste maanden van het seizoen achter de rug. De ploeg begon sterk met een bekerzege op Feyenoord en winst in de competitie tegen Vitesse en Alphense Boys. Vervolgens pakten de groenwitten in de Eerste Divisie A slechts één punt uit vier wedstrijden. In de laatste periode is het herstel zichtbaar. Na een klinkende zege in Hengelo tegen FC Twente werd in de poulefase van het bekertoernooi de tweede overwinning behaald.
“Dat waren twee goede wedstrijden van ons,” zegt trainer Hugo Alves Velame. Sammy Crowther werd al vroeg in het bekerduel tegen Vitesse de matchwinner. “We begonnen inderdaad prima aan die wedstrijd en speelden in de eerste helft ook erg goed. De opbouw op onze eigen helft was uitstekend maar voorin maakten we vaak niet de juiste keuze. Na rust werd het wat rommelig. De tegenstander probeerde meer druk op ons te zetten maar we gaven niets weg.”
“Tegen AFC gaven we wel een voorsprong uit handen maar tegen Vitesse behielden we de discipline en konden we uiteindelijk de overwinning over de streep trekken. Dat is leuk om te constateren en ik zie dat ook als een mooi ontwikkelpunt.” Een week eerder werd het hoger geklasseerde FC Twente in eigen huis gedeklasseerd door de Groningers. Hugo Alves Velame daarover: “We speelden slim en benutten de ruimtes heel goed toen we in de tweede helft eenmaal op een 2-1 voorsprong kwamen.”
Toch kende FC Groningen C1 dus een dipje. Tegen FC Utrecht, Ajax, AFC en AZ werd slechts een enkel puntje gepakt. Daarnaast incasseerde de ploeg liefst zestien tegentreffers. Daar heeft Hugo Alves Velame echter wel een verklaring voor. “We proberen altijd van eigen kracht uit te gaan maar tegen goede teams moet je ook slim zijn. Als we open spelen zijn we kwetsbaar en krijgen we gemakkelijk goals tegen. Het is dus zaak om compact te spelen.”
Het herstel lijkt dus ingezet en met de opzet van de huidige competitie is dat geen overbodige luxe. Dit najaar wordt in de Eerste Divisie A een halve competitie afgewerkt. De eerste vier teams strijden dan volgend voorjaar op de prijzen. Na zeven wedstrijden heeft FC Groningen C1 tien punten en is de achterstand op de nummer vier, op dit moment SC Heerenveen, drie punten. Na ADO Den Haag volgen nog FC Volendam, Zeeburgia en SC Heerenveen. Elke wedstrijd is nu een finale en alles is nog mogelijk.
“Dat is het mooie van deze opzet,” vindt Hugo Alves Velame. “We moeten keihard knokken en het is alleen maar goed dat je nu elke week vol aan de bak moet. Ik denk zeker dat we de eerste vier kunnen halen en heb alle vertrouwen in de jongens. Het is zaak om de goede lijn van de afgelopen weken door te trekken. ADO Den Haag is een fysiek sterke tegenstander. We zullen proberen het spel te maken maar weten ook dat we niets weg mogen geven.”
De oefenmeester van de Groningers is content over de ontwikkeling van zijn spelers en zijn team. “De opbouw vanuit de eigen helft gaat goed maar dichterbij de goal van de tegenstander kan het beter. Dan denk ik bijvoorbeeld aan loopacties zonder bal. Over de groep ben ik ook erg tevreden. Elke speler heeft zijn eigen kwaliteit en het is mooi om te constateren dat dit in de groep herkenbaar wordt. Daardoor kun je elkaars kwaliteiten ook steeds beter benutten.”
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen C2 v De Graafschap C2 (11.30 uur)
FC Groningen D1 v Hoogezand D1 (13.30 uur)
FC Groningen D2 v Be Quick 1887 D1 (09.30 uur)
Programma (uit):
ADO Den Haag C1 v FC Groningen C1 (12.30 uur)
FC Groningen A1 oefent komend weekeinde in Utrecht tegen KAA Gent (zaterdag, 12.00 uur) en Charleroi (zondag, 14.30 uur). FC Groningen B1 speelt op een toernooi van Viking Stavanger in Noorwegen.
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur D1 v SC Heerenveen D1 (13.00 uur)
Programma (uit):
Vitesse C2 v SC Cambuur C2 (10.30 uur)
VriendenLoterij
Als supporter van FC Groningen kunt u de jeugdopleiding steunen door mee te spelen met de VriendenLoterij. Dankzij de supporters ontvingen wij afgelopen seizoen zo’n € 100.000,- van de VriendenLoterij. Een prachtig bedrag. Hiervoor kunnen we nog intensiever met onze talenten aan de slag. En wellicht komt er een nieuwe Arjen Robben bovendrijven.
Niet alleen de jeugdafdeling heeft hier profijt van. Ook de supporters die meespelen, maken elke maand kans op vele prijzen oplopend tot € 100.000,-. Daarnaast verloot de VriendenLoterij elk seizoen FC Groningen-seizoenkaarten, wedstrijdkaarten, ‘meet&greets’ en exclusieve VIP-stoelen. Uiteraard win je niet alleen, maar samen met je vrienden!
http://www.vriendenloterij.nl/web/Meespelen.htm?beni=190557

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’