string(9) "claudebot"

C1-trainer Hugo Alves Velame: “Al veel progressie gemaakt”.

Maandag 22 september 2014 om 19:16

Komend weekeinde is het wederom een vol programma met vier wedstrijden die gespeeld worden op sportpark Corpus den Hoorn.

De tweedejaars C-junioren van FC Groningen begonnen overtuigend en imponerend aan het nieuwe seizoen. Na een zege op Feyenoord C1 in de poulefase van het bekertoernooi werden vervolgens Vitesse C1 en Alphense Boys C1 ook in de competitie aan de kant gezet. “Het is altijd leuk om zo te beginnen. Voor mij als trainer maar natuurlijk vooral ook voor de spelers,” zegt trainer Hugo Alves Velame.
Afgelopen zaterdag moest FC Groningen C1 de eerste verliespartij van het seizoen slikken. De leeftijdsgenoten van FC Utrecht waren met 3-0 te sterk. “Ik vind dat we die wedstrijd onnodig verloren hebben. We begonnen slap aan de wedstrijd en dat is jammer.” Toch is het goede gevoel niet weg want de groenwitten lieten in de eerste weken van het huidige en prille seizoen een goede indruk achter.
“We hebben het uitstekend gedaan. Tegen Feyenoord speelden we gedisciplineerd. Door iets in te zakken lieten we hun opbouwen. Maar bij ons was de samenwerking erg goed. Aan de bal heb ik goede momenten gezien. De wedstrijd tegen Vitesse was mooi om naar te kijken. We hebben hun goed vastgezet en na de derde treffer zijn we nog beter gaan spelen. Tegen Alphense Boys was het niet super maar sprongen we effectief met de kansen om.”
De goede start is deels te danken aan de prima voorbereiding op het seizoen. Hugo Alves Velame daarover: “Ik vind dat het heel goed gegaan is. Voor de zomervakantie hebben we afspraken gemaakt en heeft de groep elkaar leren kennen. In het tweede deel van de voorbereiding hebben we veel getraind en is de opbouw goed gegaan. Mark Versteegen kampt met groeiklachten maar verder is iedereen fit en het doel is ook om de groep fit te houden.”
Ook bij de C-junioren is de opzet van de competitie drastisch gewijzigd. Nu zijn er nog twee eerste divisies, volgend seizoen wordt de eredivisie in het leven geroepen. De eerste vier teams uit beide eerste divisies vormen na de winterstop een nieuwe divisie. En ook FC Groningen wil daar natuurlijk deel van uitmaken. “Het is zeker de bedoeling om minimaal bij de eerste vier te eindigen. We willen op het hoogste niveau tegen de beste teams spelen. Dat is ook goed voor de ontwikkeling.”
Ajax is zaterdag de vierde tegenstander in de competitie. Trainer Hugo Alves Velame verwacht een goede wedstrijd. “Daarnaast moeten we gedisciplineerd verdedigen en moeten we op de goede momenten toeslaan. Net als tegen Feyenoord zullen we kansen krijgen maar die moeten we dan ook benutten. We zullen vanuit de organisatie voetballen en niet alleen achter hun aanlopen. Maar dat komt vast goed. De jongens werken keihard en hebben al veel progressie gemaakt.”
Teams Locatie Groningen
Programma (thuis):
FC Groningen A1 v Sparta Rotterdam (14.30 uur)
FC Groningen C1 v Ajax C1 (13.15 uur)
FC Groningen C2 v ADO Den Haag C2 (11.30 uur)
FC Groningen D2 v Drachtster Boys D1 (10.00 uur)
Programma (uit):
Almere City FC B1 v FC Groningen B1 (12.30 uur)
FC Twente B2 v FC Groningen B2 (12.00 uur)
ATC ’65 D1 v FC Groningen D1 (12.30 uur)
Teams Locatie Leeuwarden
Programma (thuis):
SC Cambuur C2 v AZ C2 (13.00 uur)
Programma (uit):
De Graafschap D1 v SC Cambuur D1 (10.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus