string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

C1 onderweg naar Nederland.

Dinsdag 26 april 2011 om 13:14

RVO FC Groningen/Cambuur C1 is onderweg naar Nederland. Reporter Harry Nap schreef gisteren zijn laatste verslag vanuit het Amerikaanse Dallas.

Zaterdag 23 april
Zaterdagochtend hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen OBGC Rangers (Maryland). De eerste helft speelden we met windkracht 7 in de rug, we waren dan ook de veel sterkere ploeg. Zo kwamen we al snel op voorsprong, want in de minuut 10 scoorde Kasper Oldenburger de 1-0. Hierna kregen we zeker vijf à zes goeie kansen om de voorsprong uit te bouwen. De tegenstander kwam er maar sporadisch uit en werd niet echt gevaarlijk.
Helaas gingen we de rust in met een maar 1-0 voorsprong. De tweede helft was nog maar net begonnen en na een onoplettendheid stond het al 1-1. Hierna waren we even de weg kwijt en in de minuut 53 kwam de jongens uit Maryland op 1-2. Tegen de sterke wind in begonnen we toch weer beter te spelen en kwamen zo ook 2-2, in minuut 65 leverde Kasper een goeie voorzet af bij Richairo en hij kopte de 2-2 binnen.
Natuurlijk wouden we nog een wedstrijd winnen op Amerikaanse bodem en gingen zo op zoek naar de 3-2, maar helaas viel deze aan de verkeerde kant. Terwijl de Rangers bijna niet meer voor onze goal kwam viel eruit een counter de 2-3, dit alles 3 minuten voor tijd en we wisten de gelijkmaker niet meer te forceren en verloren totaal onnodig ook deze wedstrijd.
Hierna zijn we broodjes gaan eten bij de Subway en natuurlijk ook chips, want dit hoort bij een lunch hierin Amerika. In de middag speelde Solar SC (zoons van de gastouders) de finale van onder 15 tegen FC Dallas, hier zijn we heen geweest en hebben hun luid aangemoedigd.
Helaas mocht dit niet baten, want Solar SC verloor met 2-0. Hierna zijn de jongens met de gastgezinnen meegegaan en de begeleiding naar het hotel.
Zondag 24 april
Zondag gingen de jongens bij hun gastouders Pasen vieren, sommige gingen naar een restaurant, andere gingen aan het bowlen en ook waren er jongens die met een speedboot een meer op gingen. De begeleiding is naar de finaledag geweest en hebben hier de finale gezien van de supergroep tussen Eintracht Frankfurt en Tigres (Mexico). Deze wedstrijd werd na 65 minuten bij een stand van 1-1 gestaakt en werd ook niet verder uitgespeeld omdat het noodweer was. Hierdoor werden beide ploegen als winnar uit uitgeroepen.
Maandag 25 april
Vandaag gaan we beginnen aan een lange reisdag, we stijgen om 23.45 uur (Nederlandse tijd) op vanaf Dallas om hierna tegen 9 uur te landen in Londen. Vanaf Londen vertrekken we om 13.00 uur en komen dinsdag om 14.10 uur aan op Schiphol en zullen tussen 17.00 uur en 17.30 uur terug zijn bij de Euroborg. Verder rest mij te zeggen dat het een tot nu toe een geweldige trip was en dat sommige jongens nog niet naar huis willen, maar dat gaan we dus wel doen en daarom TOT MORGEN!!!

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’