C1 mist beker-hattrick.

Donderdag 09 juni 2011 om 21:59

Het is FC Groningen/Cambuur C1 niet gelukt om voor het derde achtereenvolgende jaar de beker te winnen. Op het veld van Drachtster Boys was Heerenveen/Emmen C1 met 3-0 te sterk.

De finale kende eenzelfde affiche als die van vorig seizoen. Toen trok de ploeg van trainer Grafton Holband nog aan het langste eind. Heerenveen/Emmen, afgelopen zaterdag nog kampioen van Nederland bij de C-junioren geworden, zorgde voor het eerste gevaar maar doelman Mennega redde bekwaam. Nog geen minuut later kreeg Kasper Oldenburger zijn eerste kans van de wedstrijd. Na ruim een kwartier spelen viel de openingstreffer. Uit een mooie aanval werd de Groningse doelman ditmaal wel kansloos gelaten.
Toch bleef de FC voor het nodige gevaar zorgen. Richairo Zivkovic kreeg de bal net niet onder controle terwijl Roland Baas uit een hoekschop over kopte. In de 23ste minuut leek een vrije trap van H’veen in het doel te gaan maar de bal spatte uiteen op de lat. In de scrimmage daarop kwam de Groningse verdediging goed weg. Groen-wit speelde dan wel niet op z’n best, gevaar werd er genoeg gecreeerd. Maar het was allemaal net niet. Een stift van Zivkovic ging net over de kruising en even later wist Oldenburger geen raad met een rebound die was voortgekomen uit een schot van Zivkovic.
Ook in de laatste vijf minuten van de eerste helft gebeurde nog genoeg. De Fries/Drentse formatie raakte weer de lat uit een vrije trap positie, daarna kreeg Oldenburger een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Hij had een leeg doel voor zich maar besloot toch te passen. Helaas liep dit op niets uit.
De tweede 35 minuten begon dramatisch voor de mannen van trainer Holband. De eerste de beste kans werd door H’veen beheerst ingeschoten waarna de klus alleen maar moeilijker werd. Daro Faraj schoot nog rakeling naast terwijl Kasper Oldenburger en Richairo Zivkovic de doelman van de tegenstander nog eens meerdere malen testten. Jan Bekkema, vorig seizoen nog op doel bij de C2 van RVO FC Groningen, keepte echter meer dan voortreffelijk en was een sta in de weg.
Toen Oldenburger twaalf minuten voor het einde opnieuw een dot van een kans miste ging het geloof er langzaam maar zeker uit. Even later werd het duel definitief beslist toen een gevaarlijke vrije trap ditmaal wel doel trof. Keziah Veendorp kreeg na een harde charge nog de rode kaart in een slotfase waarin iedereen het wel geloofde en waarin enkele FC-spelers niet goed met de teleurstelling om konden gaan. Dat was deels wel te begrijpen want gezien het aantal kansen en mogelijkheden had er wellicht wat meer ingezeten.
Desondanks ging de zege verdiend naar Heerenveen/Emmen dat met de bekerwinst het seizoen wist te bekronen met de dubbel.