C1 en D3 starten met zege.

Donderdag 02 september 2010 om 21:00

De jeugdteams van FC Groningen/Cambuur wonnen en verloren op deze zaterdag tweemaal. C1 pakte de punten tegen FC Volendam terwijl D3 een uitzege behaalde op Frisia. Nederlagen waren er echter voor B1 en C3.

Overzicht
Voor de jeugdteams van FC Groningen/Cambuur zijn de eerste competitieverplichtingen nu achter de rug. Op Varkenoord speelde FCG B1 een behoorlijke wedstrijd tegen Feyenoord/Excelsior B1 maar moest het desondanks een tweede nederlaag incasseren. FCG C1 opende op Corpus tegen FC Volendam en de ploeg had het lang moeilijk met de Noord-Hollanders. De bevrijdende goal viel tien minuten voor tijd. FCG C3 kwam in actie tegen Ajax C2. In een stevige wedstrijd was Ajax de sterkere ploeg maar creeerde ook FCG C3 genoeg kansen. De Amsterdammers trokken echter nipt aan het langste eind. Tenslotte was er een openingszege voor FCG D3. Het jongste jeugdteam binnen de RVO haalde uit bij Frisia. Pas in de tweede helft werd het verschil gemaakt.
Doelpunten en spelmomenten uit de thuiswedstrijden zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
Scorebord:
3 – Feyenoord/Excelsior B1
1 – FC Groningen/Cambuur B1 (Inge)
1 – FC Groningen/Cambuur C1 (Zivkovic)
0 – FC Volendam C1
2 – FC Groningen/Cambuur C3 (Siemers, Nieboer)
3 – Ajax C2
2 – Frisia D1
5 – FC Groningen/Cambuur D3 (Kassmann, Breise, Cooke, Heckel, Van Lingen)
De voetbalzaterdag zoals het gebeurde…
16.07: FCG C1 houdt de drie punten op Corpus den Hoorn na een moeizame 1-0 zege op FC Volendam. De beste mogelijkheden zijn in de tweede 35 minuten voor FCG C1 maar lange tijd wordt niet gescoord. Tien minuten voor tijd zet Kasper Oldenburger goed door en is het Richairo Zivkovic die de beslissende treffer maakt. Eindstand: FCG C1 1-0 FC Volendam C1
Dit was de eerste voetbalzaterdag. Volgende week zijn we er weer met drie wedstrijden, dan spelen A1, B1 en D3 thuis. Rond 10.00 uur volgen de eerste updates.
15.08: In de eerste helft is niet gescoord in het duel van FCG C1 tegen FC Volendam. De Groningers zijn wel de betere ploeg maar in het laatste gedeelte krijgen de gasten twee dotten van kansen. Doelman Robin Mennega redt met name op die eerste inzet prima.
14.28: FCG B1 is in de competitie tegen haar tweede nederlaag aangelopen. Na een 1-0 ruststand, waarin de ploeg van trainer Peter Moltmaker aanvankelijk goed begint, wordt het 3-1 voor de Rotterdammers. Bij een 2-0 stand doet Bryan Inge wat terug voor de gasten. Hij schiet een vrije trap ineens raak. Daarna volgen nog enkele kansen voor FCG B1 maar in de allerlaatste minuut gooit de thuisploeg het duel op slot. Eindstand: Feyenoord/Excelsior B1 3-1 FCG B1
14.20: Over tien minuten start het duel van FCG C1 tegen FC Volendam C1. De volgende spelers starten voor het team van trainer Grafton Holband: Robin Mennega, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit, Kasper Oldenburger, Willem Gootjes, Richairo Zivkovic, Youri Schuur, Anton Hekman. De wisselspelers zijn: Justin Klunder, Jonah van der Werf, Gijs Jasper, Amedi Ndayisaba en Erwin Heidekamp.
14.12: FCG D3 scoort vier doelpunten in de tweede helft en wint uiteindelijk toch nog  ruim van Frisia D1. Alex Breise schiet FCG D3 in de 36ste minuut op een 1-2 voorsprong. In de slotfase vallen nog meer doelpunten door Tristan Cooke (55., strafschop) en Nick Heckel (59.). In de slotminuut doet de thuisploeg nog iets terug maar is het Oege Sietse van Lingen die een handvol treffers vol maakt. Eindstand: Frisia D1 2-5 FCG D3
14.07: Na een enerverende pot voetbal heeft FCG C3 nipt het onderspit gedolven tegen Ajax. Na zes minuten in de tweede helft krijgt Tiuri Schieving een goede kans maar hij stuit op de doelman. In de 52ste minuut stopt FCG-doelman Marc Gjaltema een strafschop. Vervolgens schiet Gerald Postma nipt voorlangs waarna de Amsterdammers het duel beslissen. In blessuretijd weet de Ajax-goalie een vrije trap van Schieving te keren maar is het Twan Nieboer die de bal uit de rebound raak schiet. Eindstand: FCG C3 2-3 Ajax C2
13.14: Ook FCG D3 is de competitie gestart. Na een half uur spelen is de stand 1-1 in het uitduel met Frisia D1. De ploeg van trainer Peter Hoekstra speelt een goede eerste helft maar komt desondanks snel met 1-0 achter. In de zevende minuut is het alweer gelijk. Doelpuntenmaker is Nick Kassmann. FCG D3 creeert voldoende kansen maar op de counter zijn ook de Friezen gevaarlijk.
13.10: Inmiddels is de tweede helft begonnen tussen Feyenoord/Excelsior en FCG B1. De thuisploeg leidt met 1-0.
13.05: Het is rust op Corpus waar FCG C3 met 1-2 achter staat tegen Ajax. FCG C3 begint prima aan de wedstrijd en komt in de 7de minuut 1-0 voor dankzij een treffer van Lukas Siemers. Daarna is het veldspel van de gasten beter en dankzij twee prachtige doelpunten nemen ze dan ook de leiding. In de slotfase van de eerste helft redt de Ajax-doelman op schoten van Stan Haanstra en Lukas Siemers en uit de laatste aanval schiet Rutger Etten de bal over.
12.07: Op Varkenoord is het duel van FCG B1 tegen Feyenoord/Excelsior gestart. FCG B1 verloor vorige week bij ADO Den Haag haar eerste wedstrijd van het seizoen, de Rotterdammers wonnen daarentegen van stadgenoot Sparta.
11.54: Over ruim twintig minuten trapt FCG C3 af tegen Ajax C2. Trainer Erik Muntendam start met de volgende elf spelers: Marc Gjaltema, Niels Ridderstap, Mohammed Abdul Karim, Arthur Ymele Feudjio, Dennis van Duinen, Rutger Etten, Tiuri Schieving, Dave Bosgraaf, Stan Haanstra, Juhnino Bacuna (c) en Lukas Siemers. Op de bank beginnen Wessel Koomans, Twan Nieboer, Gerald Postma, Ben Tiemersma, Jur Wardenier, Frans Schilstra en Jari Slort.
11.39: Een goedemorgen vanuit Corpus den Hoorn. Het gaat allemaal weer beginnen en dus een drukte van belang op de diverse velden. Om 12.15 uur trapt FCG C3 af tegen Ajax C2. Vervolgens speelt FCG C1 tegen FC Volendam C1. Aanvang van dit duel is 14.30 uur. Daarnaast spelen FCG B1 (12.00 uur tegen Feyenoord/Excelsior) en FCG D3 (12.30 tegen Frisia) uitwedstrijden. Het belooft een droge dag te worden met een temperatuur van ongeveer 18 graden. Heerlijk voetbalweer dus!