C1 en D2 beginnen winnend aan de nieuwe competitie.

Dinsdag 01 september 2015 om 22:10

De competitie is voor de teams van FC Groningen C1 en D2 winnend begonnen. B1 boekte de tweede zege terwijl D1 op eigen veld een nederlaag leed.

Teams Locatie Groningen
FC EMMEN B1 0-1 FC GRONINGEN B1
0-1 Mees Gootjes (42.)

opstelling FCG B1 Joep van de Haar, Ousmane Barry, Ken Raghoebar (75.Steyn Strijker), Luka Prljic, Oege Sietse van Lingen (79.Darlin van der Werff), Tom van de Looi, Daniel van Kaam, Mees Gootjes, Teun Cools, Martijn van Maastrigt (79.Tapmahoe Sopacua), Jhurrey Margaritha (65.Ludovit Reis).
Met zes punten uit twee wedstrijden is de competitiestart voor de B-junioren van FC Groningen naar wens verlopen. “Dat geeft wel een bepaald vertrouwen,” zei trainer Sander van Gessel. “Maar ook de jongens beseffen dat ze meer moeten laten zien en dat er meer inzit.” In de eerste helft was de FC meer aan de bal en was het ook meer op de helft van de opponent te vinden. Toch kreeg de thuisploeg de beste kansen. “Dat gebeurde vaak door slordigheden van onze kant. Een paar keer vanuit de keeper maar ook vanuit de omschakeling. Wij maakten daarentegen in de eindfase vaak de verkeerde keuzes.” Aan het begin van de tweede helft speelden de Drenten iets meer vooruit en kregen de Groningers meer ruimte. Mees Gootjes scoorde na voorbereidend werk van Jhurrey Margaritha en Teun Cools. “Gaandeweg gingen zij een op een spelen en daardoor ook meer risico nemen. Die fase was niet mooi om te zien maar daarin hebben we wel gevochten voor het resultaat. Beide ploegen kregen ook geen kansen meer,” aldus Van Gessel.
FC GRONINGEN C1 5-0 DWS C1
1-0 Kian Slor (6.), 2-0 Giovanni Zwikstra (15.), 3-0 Giovanni Zwikstra (41.pen), 4-0 Giovanni Zwikstra (45.), 5-0 Giovanni Zwikstra (61.)
opstelling FCG C1 Daan Reiziger, Julian Fluks, Pim Betzema, Leonel Miguel, Thomas Poll (64.Quinten Anakotta), Max Hamelink (67.Corvin Braun), Joel van Kaam (60.Remco Balk), Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra, Joshua Sion (60.Jesper de Backer), Kian Slor (60.Romano Postema).
Met een ruime zege op het Amsterdamse DWS openden de C-junioren van FC Groningen de nieuwe competitie. Vanaf het begin was de ploeg van trainer Bote Talsma de betere en dit leidde binnen een kwartier in een 2-0 voorsprong. Eerst kopte Kian Slor een hoekschop van Joshua Sion zuiver en hard raak. Met een lob over de doelman bepaalde Giovanni Zwikstra de ruststand op 2-0. Joshua Sion kreeg nog een goede kans maar hij zag een vrije schietkans gered door de goalie. Na rust werd het de wedstrijd van Zwikstra. In de 41ste minuut werd hij gevloerd in de zestien waarna hij zelf de toegekende strafschop verzilverde. Ook de vierde en vijfde treffer kwamen op naam van de aanvaller.
FC GRONINGEN D1 0-4 AZ D1
0-1 (15.), 0-2 (19.), 0-3 (22.), 0-4 (31.)
opstelling FCG D1 Owen van der Vlag, Milan Drayer, Emircan Gulge, Stijn Hensema, Rob Vegt, Sietze de Klerk, Maurilio de Lannoy, Rida Ajouaou, Jorg Schreuders, Luciano Valente, Jesse Glasbergen. Wissels: Revelino Slagveer, Redzer Veenkamp, Bastiaan Renkema, Liam Tyler.
De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen zijn het seizoen in de Eerste Divisie begonnen met een kansloze nederlaag. AZ D1, afgelopen woensdag in Leeuwarden al met 6-0 te sterk voor SC Cambuur D1, won wederom probleemloos. In het eerste kwartier kon doelman Owen van der Vlag middels twee reddingen een achterstand voorkomen. Daarna drukten de Alkmaarders het veldoverwicht wel om in treffers. In een tijdsbestek van zeven minuten beslisten de roodwitten de wedstrijd. De FC kwam tot twee doelpogingen. Een vrije trap van Sietze de Klerk belandde over terwijl een inzet van Rida Ajouaou gekeerd werd. Meteen na rust kon AZ een vierde treffer vieren. Daarna speelde het duel zich grotendeels af op het middenveld en werden nagenoeg geen kansen meer gecreeerd.
ROHDA RAALTE D1 0-3 FC GRONINGEN D2
0-1 Thom van Bergen (7.), 0-2 Aaron van den Berg (17.pen.), 0-3 Milan Schaaphok (59.)
opstelling FCG D2 Swen Venema, Romano Huizinga, Xander de Wilde, Jay Kuiper, Milan Schaaphok, Maxim Mariani, Jorte Geertsma, David Brouwer, Thom van Bergen, David van der Werff, Aaron van den Berg. Wissels: Fofin Turay, Menno Mulder, Gillanni Bos, Wouter Prins, Jayden Plassaer.
FC Groningen D2 verliet Raalte met drie punten en kende zo een gewenste competitiestart. In het eerste half uur speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. De FC zette snel druk en scoorde vanuit een mooie combinatie tussen de drie aanvallers en een penalty. De score had hoger uit kunnen vallen maar de tegenstander maakte de ruimtes heel klein waardoor het spel van de Groningers zo nu en dan wat slordig werd. Trainer Byron Bakker: ”In die eerste helft zakte Rohda ver in waardoor onze centrale verdedigers in de opbouw veel tijd en ruimte kregen. De afstemming tussen de spelers die vrij lopen en de centrale verdediger die de bal heeft kan nog een stuk beter”. Na rust kwam de FC niet meer in de problemen. Eenmaal werd de lat geraakt terwijl diverse andere schoten naast gingen of werden gered door de doelman. Uiteindelijk wist enkel Milan Schaaphok nog te scoren. ”Aanstaande maandag begint voor ons de JAKO cup. Dan spelen we thuis tegen GVAV. Deze competitie biedt onze spelers de mogelijkheid om nog vaker wedstrijden onder weerstand te spelen. Daar kijken we nu dus alweer naar uit,” aldus Byron Bakker.