C-junioren onderuit in topduel.

Dinsdag 17 november 2015 om 19:17

FC Groningen C1 leed op eigen veld een nederlaag tegen FC Twente C1. Winst was er in Emmen wel voor FC Groningen D2. In de diverse bekertoernooien was er geen succes. Alle jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur zijn uitgebekerd.

FC Groningen A1 en FC Groningen B1 spelen dit weekeinde elk twee wedstrijden tegen Belgische tegenstanders. Op Corpus den Hoorn speelt A1 tegen KV Mechelen (zaterdag, 14.30 uur) en Club Brugge (zondag, 11.00 uur). B1 speelt in Sint-Niklaas tegen Waasland Beveren (zaterdag, 13.00 uur) en KV Kortrijk (zondag, 10.30 uur). Uitslagen zijn te vinden op Twitter, de wedstrijdverslagen komen zondag op deze site te staan.
Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN C1 1-3 FC TWENTE C1
0-1 (7.), 1-1 Giovanni Zwikstra (14.), 1-2 (34.), 1-3 (65.)
opstelling FCG C1 Daan Reiziger, Julian Fluks, Daan Scholtens, Leonel Miguel, Thomas Poll, Max Hamelink, Joel van Kaam, Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra, Joshua Sion (52.Kian Slor), Remco Balk.
De C-junioren van FC Groningen leden een nederlaag tegen het hoger geklasseerde FC Twente. De gasten openden sterker en gevaarlijker en kwamen al na zeven minuten op voorsprong. De ploeg van trainer Bote Talsma kwam daarna steeds beter in de wedstrijd. Zo kreeg Max Hamelink een goede kans maar de doelman redde. In de 14de minuut viel wel de gelijkmakende treffer. Joel van Kaam, die met een bekeken steekbal werd bediend, gaf de bal op Giovanni Zwikstra die geen fout maakte. Joel van Kaam kreeg een goede kans om de groenwitten aan de leiding te schieten maar hij zag zijn inzet gered. Op slag van rust kwamen de gasten voor een tweede maal op voorsprong. In de tweede 35 minuten was FC Twente de sterkere ploeg. Defensief liet het geen steken vallen en de Groningers konden nauwelijks voor gevaar zorgen. Remco Balk kreeg wel een schietkans maar deze poging zag hij naast gaan. Aan de andere kant moest doelman Daan Reiziger een paar maal redding brengen en raakte Twente ook nog de paal. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd uit een counter beslist.
AZ D1 8-0 FC GRONINGEN D1 (beker)
1-0 (7.), 2-0 (18.), 3-0 (30.), 4-0 (37.), 5-0 (41.), 6-0 (44.), 7-0 (47.), 8-0 (59.)
opstelling FCG D1 Owen van der Vlag, Rob Vegt, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Jesse Glasbergen, Sietze de Klerk, Maurilio de Lannoy, Xander de Wilde, Olivier van der Tuin, Revelino Slagveer, Luciano Valente. Wissels: Jorg Schreuders, Rida Ajouaou, Milan Drayer, Liam Tyler, Bjorn Meijer.
In Alkmaar viel voor FC Groningen D1 het doek in de Zwaluwen jeugdbeker. “We speelden tegen een goed AZ en op alle fronten waren ze ons de baas. Ze waren fysiek sterker en ze waren sneller. Daarnaast waren ze bijna allemaal een jaar ouder,” zei trainer Arjen Jorritsma. Toch kreeg de FC via Olivier van der Tuin de eerste kans. Toen na zeven minuten de eerste Alkmaarse treffer viel was er geen houden meer aan. Jorritsma: “We konden er weinig tegenover stellen en achterin lieten we heel erg veel steken vallen. We waren hier met andere bedoelingen naar toe gegaan.”
FC EMMEN D2 2-4 FC GRONINGEN D2
1-0 (2.), 2-0 (13.), 2-1 Thom van Bergen (25.), 2-2 Aaron van den Berg (30.), 2-3 Aaron van den Berg (33.), 2-4 Aaron van den Berg (35.)
opstelling FCG D2 Roy Mos, Romano Huizinga, Maxim Mariani, Jay Kuiper, Milan Schaaphok, Menno Mulder, Thom van Bergen, Jayden Plassaer, Gilanni Bos, David Brouwer, Aaron van den Berg. Wissels: Fofin Turay, Wouter Prins, David van der Werff, Swen Venema, Jorte Geertsma.
FC Groningen D2 boekte na een moeizame start uiteindelijk een mooie zege op FC Emmen D2. In de JENS Veste stond er na vijftien minuten spelen een 2-0 stand op het scorebord waardoor de FC vol aan de bak moest om met een positief resultaat van het veld te komen. Gaandeweg kwamen de Groningers beter in de wedstrijd en dankzij treffers van Thom van Bergen en Aaron van den Berg gingen de teams met een gelijke stand de rust in. “Als wij aan het opbouwen waren zakte Emmen tot rondom de middellijn in,” zei trainer Byron Bakker. “Wij zijn nog niet veel tegenstanders tegen gekomen die op deze manier tegen ons spelen. Daardoor kwamen we in een voor ons nieuwe situatie. We speelden in een te laag tempo en bij balverlies gaven we onvoldoende druk op de bal. Hierdoor konden zij uit twee omschakelmomenten direct scoren.” Na rust speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de opponent. Aaron van den Berg scoorde nog eens tweemaal waardoor de drie punten mee naar Groningen gingen. Bakker: “Op het eerste kwartier na zijn we tevreden over deze wedstrijd. Met name in de tweede helft handelden we vaak naar waar de situatie om vroeg. We waren zeer dominant aan de bal en speelden in een veel hoger tempo. Hierdoor brachten we de spitsen steeds goed in stelling voor de goal. We zouden alleen nog vaker van een kans een doelpunt kunnen maken. We creeeren in elk geval veel.”
Teams Locatie Leeuwarden
SC CAMBUUR C1 2-5 HZVV C1 (beker)
1-0 Bart Kooistra (14.), 2-0 Milan de Koe (19.), 2-1 (29.), 2-2 (31.), 2-3 (51.), 2-4 (68.), 2-5 (70.)
opstelling SCC C1 Levi de Ron, Martijn Ferwerda, Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries (21.Jhondly van der Meer), Quinten Lamsma (36.Koen Kribben), Deno Alejo, Bart Kooistra (36.Willem de Boer), Feike Zijlstra.
SC CAMBUUR D1 0-2 ALMERE CITY FC D1 (beker)
0-1 (22.), 0-2 (55.)
opstelling SCC D1 David Huistra, Bjarn Zorgdrager, Max Faber,Tobias Hoogstra, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Daan Visser, Niels ten Veen, Matthias Nartey, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Bas Verbree, Jort van der Meulen, Gregory Daraji.