C-junioren missen de boot: geen promotie naar de eredivisie.

Donderdag 07 mei 2015 om 21:20

Op diverse velden in het land konden korfbaluitslagen genoteerd worden. De doelpuntrijke zaterdag leverde voor FC Groningen C1 niet het gewenste resultaat op. In de nieuw te vormen eredivisie maken zij volgend seizoen geen deel uit.

Teams Locatie Groningen
RODA JC A1 1-2 FC GRONINGEN A1
0-1 Sadik Spijodic (6.), 0-2 Gijs Jasper (18.), 1-2 (88.)

opstelling FCG A1 Kevin Wilpstra, Mohammed Abdoel Karim, Twan Nieboer, Youri ter Arkel, Dennis van Duinen, Daro Faraj, Sadik Spijodic (75.Stan Haanstra), Rutger Etten, Gijs Jasper, Yassine Zakir (70.Youri Schuur), Cedric Main (75.Dennis Molema).
De A-junioren van trainer Peter Hoekstra bleven in de Eerste Divisie Hoog voor de elfde wedstrijd op rij ongeslagen. Met name in de eerste helft ging het niet gemakkelijk. Zo miste de thuisploeg drie enorme kansen. Al na twee minuten miste Roda voor open doel, in de 19de minuut werd een strafschop gemist en in een een-tegen-een situatie was doelman Kevin Wilpstra te sterk. FC Groningen scoorde daarentegen wel. Sadik Spijodic opende de score nadat de doelman onvoldoende een inzet van Gijs Jasper had verwerkt. Na goed doorzetten van Cedric Main verdubbelde Jasper de voorsprong. In de tweede helft gebeurde weinig meer. Enkel uit een viertal hoekschoppen zorgde de FC voor gevaar. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd enige tijd stilgelegd wegens noodweer. Nadat het duel werd hervat kwam de thuisploeg uit een vrije trap terug in de wedstrijd. Dat was te laat want de punten gingen mee terug naar het noorden.
FC GRONINGEN C1 2-5 FC TWENTE C1
1-0 Sammy Crowther (2.), 1-1 (21.), 2-1 Sammy Crowther (26.), 2-2 (44.), 2-3 (49.), 2-4 (65.), 2-5 (67.pen.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Mees Gootjes, Mark te Velde, Rick Boyer (54.Ashraf Hezam), Daniel van Kaam, Nick Kleen, Max de Jong (59.Mark Versteegen), Werner Bouma, Wilko van der Kooi, Sammy Crowther.
Volgend seizoen niet op het hoogste niveau. Dat is de conclusie na de zware nederlaag in de slotwedstrijd tegen FC Twente. Winst voor de ploeg van trainer Hugo Alves Velame was noodzakelijk maar dan nog zou het afhankelijk zijn van de andere resultaten. Dit was een wedstrijd met twee gezichten. De Groningers domineerden in de eerste helft maar vergaten vaker dan tweemaal doel te treffen. Sammy Crowther schoot snel raak waarna er mogelijkheden waren voor Nick Kleen, Max de Jong en Crowther. Nadat Twente langszij kwam was het Werner Bouma die een afgemeten voorzet van Nick Kleen binnenkopte. Een vrije trap van Mees Gootjes raakte nog de paal. De tweede helft kende een eenzijdig spelbeeld. De Tukkers waren keer op keer gevaarlijk terwijl de groenwitten nauwelijks meer voor het doel te vinden waren. En als een buitenspeler van de FC al langs zijn tegenstander snelde dan was de voortzetting niet goed. Woensdag staan er andere belangen op het spel voor FC Groningen C1. Dan wordt in Amsterdam een bekerwedstrijd gespeeld tegen Ajax. Inzet is een finaleplaats.
VELOCITAS D1 4-7 FC GRONINGEN D2
1-0 (8.), 1-1 Luciano Valente (13.pen.), 1-2 Luciano Valente (14.), 1-3 Luciano Valente (19.), 2-3 (23.), 3-3 (30.), 4-3 (33.), 4-4 Maurilio de Lannoy (38.), 4-5 Bjorn Meijer (43.), 4-6 Olivier van der Tuin (51.pen.), 4-7 Olivier van der Tuin (54.)
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Stijn Hensema, Rob Vegt, Revelino Slagveer, Bjorn Meijer, Jesse Glasbergen, Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Jamai Bont. Wissels: Rida Ajouaou, Maurilio de Lannoy, Milan Drayer, Bastiaan Renkema, Owen van der Vlag, Sietze de Klerk.
Na een doelpuntenfestival in het Stadspark is FC Groningen D2 in de Tweede Divisie F uiteindelijk op een tweede plaats geëindigd. De start was voor de thuisploeg. Na een schot op de paal opende Velocitas de score. Daarna brak een doelpuntrijke periode voor de FC aan. Luciano Valente werd gevloerd in de zestien en benutte zelf de strafschop. Zes minuten later had Valente een glaszuivere hattrick voltooid. Velocitas kwam echter sterk terug en kwam op slag van rust op gelijke hoogte om vervolgens vlak na de pauze de leiding te nemen. Verder liet de groenwitte formatie het niet komen. Maurilio de Lannoy kon een vrije trap van Valente net binnentikken. Bjorn Meijer schoot vervolgens uit een hoekschop, en met behulp van de doelman, rechtstreeks raak. Via twee treffers van Olivier van de Tuin werd de zevenklapper voltooid. Na rust kreeg de FC voldoende kansen op meer doelpunten. Zo raakte Valente nog de paal en zag Jesse Glasbergen een mogelijkheid in het zijnet belanden. Volgende week speelt FC Groningen D2 in de halvefinales van het bekertoernooi thuis tegen Flevo Boys D1, de kampioen uit deze divisie.
Teams Locatie Leeuwarden
1-0 (6.pen.), 2-0 (14.), 2-1 Pieter Abe de Jong (19.), 2-2 Pieter Abe de Jong (29.), 3-2 (30.), 3-3 Deno Alejo (41.), 3-4 Bart Kooistra (55.), 3-5 Koen Kribben (62.), 4-5 (64.)

opstelling SCC C2 Marco Kreeft, Robert Polee (47.Koen Kribben), Sil Bos, Rik de Boer, Chiel Kuiper (36.Bart Kooistra), Jens van der Heide (36.Job Zwager), Kevin de Vries, Pieter Abe de Jong, Kian Visser (36.Feike Zijlstra), Mark van der Meer (60.David Kazimier), Deno Alejo.
Oefenduel:
SC CAMBUUR D1 2-2 FC GRONINGEN D1
0-1 Kian Slor (33.), 1-1 Steyn Potma (38.), 1-2 Kian Slor (45.), 2-2 Milan de Koe (56.)