string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buslijn 28 rijdt zaterdag niet vanuit het centrum.

Vrijdag 30 september 2022 om 16:00

Supporters kunnen aanstaande zaterdag na bijna een maand eindelijk weer naar Euroborg. FC Groningen speelt zaterdagavond 1 oktober thuis tegen AZ, aftrap 18.45 uur. Helaas is buslijn 28 vanuit het centrum van de Stad naar Euroborg door Qbuzz geschrapt vanwege personeelstekort. Dit zal in ieder geval duren tot het einde van de eerste seizoenshelft. 

pre-match-ajax-4

Buslijn 28 was een speciale busverbinding op wedstrijddagen tussen het centrum van de stad en stadion Euroborg. Veel supporters maakten hiervan gebruik en tot grote spijt van zowel FC Groningen als vervoersorganisatie Qbuzz komt deze lijn in ieder geval tot de winterstop te vervallen. Supporters die vanuit het centrum richting het stadion komen, wordt aanstaande zaterdag waar mogelijk verzocht op de fiets te komen. Een alternatief is gebruik te maken van de treinverbinding tussen het Hoofdstation en Station Europapark. Het stadion ligt op loopafstand van het Station Europapark. FC Groningen zorgt bij de Kolenmuur aan de voorzijde van Euroborg voor extra gratis fietsenstallingen.
 
Auto delen
Her en der wordt er nog altijd gewerkt aan de weg in en rondom Groningen. Ook de suppoters die met de auto richting Euroborg reizen kunnen te maken krijgen met oponthoud. Zo is de Bornholmstraat vanaf de richting Sontweg/Sontbrug afgesloten voor autoverkeer. Ga je met de auto naar Euroborg? Check dan de actuele informatie over wegwerkzaamheden op www.groningenbereikbaar.nl.
 
Supporters die met de auto naar het stadion komen en één of meerdere plaatsen over hebben in de auto, kunnen dit aangeven via www.fcgroningen.nl/auto-delen. Dit is een initiatief van de Supportersvereniging FC Groningen. Want samen naar FC Groningen; het is gezelliger, goed voor de portemonnee en beter voor het milieu.
 
Pendelbussen P&R
Automobilisten kunnen vanzelfsprekend ook gebruikmaken van de P&R mogelijkheden. Vanuit P&R Haren en P&R Hoogkerk rijden vanaf twee uur voor aftrap pendelbussen van Drenthe Tours. Een retour kost €4,-. De laatste bus vertrekt 25 minuten voor aftrap vanaf de P&R. Terug rijden de bussen tot een uur na het laatste fluitsignaal vanaf het stadion.
 
Tickets
Nog geen kaarten? Bestel ze eenvoudig via https://tickets.fcgroningen.nl of koop ze op de wedstrijddag aan de kassa. De kassa van Euroborg is geopend vanaf 17.15 uur en te vinden nabij ingang 2. Sinds dit seizoen kan in Euroborg enkel met PIN worden betaald.
   

Ajax-22

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’