string(9) "claudebot"

Burnet: ‘We kunnen extra lang genieten’.

Zondag 02 oktober 2011 om 17:41

FC Groningen behaalde zondagmiddag in eigen Euroborg een zwaar bevochten overwinning tegen Ajax. De Trots van het Noorden won met 1-0 van de landskampioen uit Amsterdam door een benutte strafschop van Leandro Bacuna. De middenvelder hield zijn hoofd koel en bezorgde de FC drie punten.

“Natuurlijk staat er een beetje druk op zo`n strafschop,” zegt Bacuna. “Als je bij 1-0 een penalty mist is het toch anders. Nu stond het gelijk en thuis tegen Ajax is een grote wedstrijd.” Bacuna bleef uitermate koel en schoof de bal keurig in de linkerbenedenhoek. 
Klinkt simpel
“Ik probeerde zo lang mogelijk naar de keeper te kijken tot hij een beweging maakte. Uiteindelijk schoot ik de bal in de andere hoek. Het klinkt simpel, maar dat is het natuurlijk niet.” De ontlading bij Bacuna en zijn teamgenoten was enorm. “Dat geeft je wel kippenvel. Het publiek dat tekeer gaat en de spelers naar je toe komen, heel mooi.” Bacuna sprak over een terechte overwinning. “We hebben goed druk gezet op Ajax en probeerden vooruit te verdedigen. Dat ging goed en we hebben het professioneel uitgespeeld.”
Glimlach
Lorenzo Burnet stond met misschien een nog grotere glimlach op zijn gezicht. De linksback speelde jaren in de jeugd bij de Amsterdammers en voor hem was het treffen dan ook extra speciaal. “Het geeft een heerlijk gevoel om te winnen,” zegt Burnet. “Ik was al de hele week met deze wedstrijd bezig. We hebben als team erg goed gespeeld.” Wrok tegenover Ajax heeft Burnet zeker niet. “Het was een keuze van de beleidsbepalers om mij te laten gaan, maar ik heb zeker genoten van de tijd bij Ajax. Zonder die opleiding had ik nu niet bij FC Groningen gespeeld. En nu geniet ik hier weer, zeker van deze overwinning. Gelukkig zijn we volgende week een weekje vrij, dus kan ik extra lang genieten.” 
Burnet had tegenstander Miralem Sulejmani in de tang. “Ik ken hem goed en wist dat ik behoorlijk aan de bak moest. Ik weet wat zijn sterke punten zijn, maar ook zijn mindere punten. Hij is minder in het meeverdedigen, dus ik ging veel mee naar voren.” Burnet kwam, naast Sulejmani, nog veel bekenden tegen en dolde dan ook na afloop met André Ooijer. “Ik heb veel met hem getraind en partijtjes verloor ik vaak. Dan moest ik opdrukken, maar nu hebben we gewonnen en hoefde dat gelukkig niet,” lachte Burnet.
Springen
De kleine verdediger voorkwam bij een 0-0 stand tot twee keer toe een treffer van de Amsterdammers. “Het is mijn taak om bij de corners ballen van de lijn te halen als Brian van Loo er niet meer bij kan. Dat gebeurde twee keer vlak achter elkaar. Ik moest springen en kon de bal uit het doel houden.”
Een andere jongeling in de verdediging, Virgil van Dijk, kon zijn geluk niet op. “Een heerlijk gevoel, kan niet beter,” glunderde Van Dijk. “Ik ben erg moe en kreeg aan het einde ook nog een bal vol in mijn maag. Gelukkig kon ik opstaan, anders moest er een verzorger in het veld komen en dan moest ik naar de kant.”
“Ik denk dat we niets onder deden voor Ajax en een aantal goede kansen creëerden. Je weet dat het tegen Ajax volle bak verdedigen is, maar dat hebben we goed gedaan. Het was lastig, maar ze zijn niet echt gevaarlijk geweest. Het is ook goed voor het gevoel dat we weer hebben gewonnen. We zijn een goede weg ingeslagen en hebben veel vertrouwen in elkaar.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus