string(9) "claudebot"

Burnet niet inzetbaar tegen Vitesse.

Dinsdag 27 januari 2015 om 15:05

Lorenzo Burnet is woensdagavond niet inzetbaar voor de bekerwedstijd tegen Vitesse. De linksback raakte afgelopen zondag tegen FC Utrecht geblesseerd aan zijn enkel en is niet op tijd hersteld voor de kwartfinalewedstrijd in Euroborg, die om 20.45 uur begint.

Burnet moest zich tegen de Utrechters al binnen een kwartier laten vervangen. De linksback keek bijna de gehele eerste seizoenshelft toe met een heupblessure, maar stond na de winterstop tweemaal in de basisopstelling. “Hij ging zondag in de wedstrijd door zijn enkel en heeft het vanmorgen nog wel even geprobeerd op het trainingsveld, maar het ging echt niet,” zegt trainer Erwin van de Looi.
Wedstrijdselectie
Burnet wordt in de wedstrijdselectie vervangen door Beloften-speler Desevio Payne. De overige zeventien spelers op het wedstrijdformulier zijn gelijk aan de wedstrijdselectie van afgelopen weekend. “Behalve Burnet is iedereen fit uit de wedstrijd tegen FC Utrecht gekomen. Payne heeft gisteren uit voorzorg al niet meegedaan met de Beloften tegen PEC Zwolle. We hielden dus al een slag om de arm.”
Spits Danny Hoesen trainde dinsdag op de afsluitende sessie voor de bekerkraker tegen Vitesse met een basishesje en keert naar alle waarschijnlijkheid terug in het elftal. Van de Looi daarover: “De verschillen zijn klein en daardoor is het voor een trainer af en toe een moeilijke keuze. Bij een bepaalde keuze kijk je naar nuances, wat voor wedstrijd er wordt verwacht. We hadden tegen Utrecht verwacht dat zij verder vooruit zouden voetballen, daarom kozen we in die wedstrijd voor de snelheid van Antonia. Voorin hebben we de nodige mogelijkheden en voor morgen hebben we voor Hoesen gekozen.”
Strafschoppen
FC Groningen sloot de training af met het nemen van strafschoppen. In tegenstelling tot de vorige bekerronde tegen FC Volendam, liet de technische staf deze keer wel iedereen een penalty nemen tijdens de afsluitende training. “We hebben de laatste tijd net iets te vaak gelijkgespeeld,” beargumenteert Van de Looi. “We wilden dat iedereen volledig gefocust een strafschop nam, zodat ze weten wat ze gaan doen in een mogelijke strafschoppenserie. Ook voor de technische staf is het goed om te zien wat een speler doet. Dat wisten we nog niet van iedereen en kan meespelen bij het eventueel moeten maken van keuzes. Maar uiteraard gaan we proberen binnen negentig minuten de beslissing in ons voordeel te forceren.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus