string(9) "claudebot"

Burnet: ‘Meer voor hem dan voor mezelf’.

Zondag 22 maart 2015 om 17:25

Lorenzo Burnet is sinds enkele weken weer wedstrijdfit en terug in het elftal op zijn vertrouwde positie als linksachter. De back kwam in de wedstrijd tegen FC Twente veelvuldig mee op en scoorde bij één van die aanvallende acties zelf een schitterend doelpunt.

Burnet gaf voorafgaand aan de wedstrijd in een interview voor het programmaboekje aan dat zijn zoontje Loraisho ieder duel in Euroborg aanwezig is. Ook tegen FC Twente was de 2-jarige zoon van Burnet in het stadion en zag hij zijn vader scoren.
Zelfvertrouwen
“Sinds ik weer fit ben, heeft hij vaker tegen me gezegd: ‘Pappa je moet scoren’, dus hij zal wel heel erg blij zijn,” lacht Burnet. “Het doelpunt was dan ook meer voor hem dan voor mezelf. De goal is goed voor mijn zelfvertrouwen en natuurlijk ben ik ook wel blij, maar ik had liever drie punten gehad.”
Burnet mocht voor verschillende camera’s na afloop van het 2-2 gelijkspel zijn doelpunt beschrijven. “Ik kwam op, Albert Rusnak struikelde waardoor de bal voor mijn voeten kwam en ik schoot hem goed binnen. Hij zat er lekker in. Mijn spel wordt steeds beter al gaat het nog niet altijd zo gemakkelijk. Maar dat komt vast wel weer en ik moet deze lijn zelf gewoon doortrekken.”
Vechten
Burnet vond dat zijn ploeg de volle winst tegen FC Twente had verdiend. “Ik vond dat wij de betere partij waren en hier de drie punten hadden kunnen pakken. We kregen knullig de doelpunten tegen. Wat er precies mis ging bij het tweede tegendoelpunt weet ik niet, maar het is wel heel jammer. Het was toch twee keer een tik dat je uit het niets achter komt.”
Door het gelijkspel blijft het gat tussen FC Groningen en FC Twente twee punten in het voordeel van de Tukkers en staat de Trots van het Noorden nog altijd op een elfde plaats in de Eredivisie. Een play-offklassering heeft Burnet echter nog niet uit zijn hoofd gezet. “Het is teleurstellend dat we niet winnen, maar als profvoetballer moet je nooit iets uit je hoofd zetten. We moeten de komende weken gewoon keihard vechten om punten te pakken.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus