string(9) "claudebot"

Burnet, Hateboer en Linssen weer van de partij.

Vrijdag 26 februari 2016 om 15:29

Lorenzo Burnet en Hans Hateboer keren terug in de selectie in de aanloop naar Twente-Groningen van zaterdagavond. Burnet is hersteld van een blessure, terwijl Hateboer een schorsing van één duel erop heeft zitten. Ook Bryan Linssen is inmiddels weer volledig aangesloten bij de eerste selectie.

Linksback Lorenzo Burnet speelde op 6 december 2015 in Kerkrade zijn laatste volledige wedstrijd in het eerste elftal van FC Groningen. Op 26 januari maakte hij in Tilburg zijn rentree, maar moest hij destijds al in de slotfase van de eerste helft geblesseerd naar de kant. Inmiddels is hij weer volledig fit om aan de aftrap te kunnen starten in het uitduel met FC Twente.
Uitgezeten
Hans Hateboer zat een schorsing uit van één wedstrijd wegens de vijfde gele kaart van het seizoen, die de rechtsback kreeg in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Beertster is zaterdagavond weer van de partij in de Grolsch Veste. Voor een nieuwe automatische schorsing hoeft Hateboer niet direct te vrezen. In de resterende tien competitieduels hoeft hij pas weer te ‘brommen’ bij zijn tiende gele kaart.
Breder
Trainer Erwin van de Looi, die de opstelling op het persmoment van vrijdagmiddag nog niet prijsgaf, is blij dat de ‘ziekenboeg’ weer een stuk leger is dan een week tevoren. “Naast Jarchinio Antonia, die disciplinair gestraft is, zijn Dino Islamovic, Mimoun Mahi en Abel Tamata er niet bij.”

Laatstgenoemde linksachter heeft wel de veldtraining hervat. Bryan Linssen ontbrak vorige week voor het eerst bij ‘de achttien’. “Bryan zit morgen weer bij de groep. We zijn blij dat we weer wat ruimer in de spelers zitten. Dat betekent namelijk dat de kwaliteit over de hele lijn weer hoger wordt. Dat is zeer welkom om punten te gaan halen en bij te blijven bij de plekken op de ranglijst, die recht geven op play-offdeelname.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus