string(9) "claudebot"

Burnet: ‘Focus volledig op Feyenoord’.

Vrijdag 24 april 2015 om 14:16

FC Groningen ontvangt zondag om 14.30 uur Feyenoord in Euroborg. Lorenzo Burnet miste het treffen van vorige week tegen Willem II door een blessure, maar lijkt volledig fit voor het duel van dit weekend. Michael de Leeuw maakte tegen de Tilburgers na lange tijd weer eens een doelpunt en kijkt uit naar een mooie wedstrijd. Johan Kappelhof, die eerder dit seizoen in De Kuip tegen Feyenoord rood kreeg, zint op revanche tegen de Rotterdammers.

Lorenzo Burnet kent een seizoen met veel blessures. De back verliet twee weken geleden tegen SC Cambuur vroegtijdig het veld met een liesblessure en was vorige week in Tilburg afwezig. Burnet maakte tijdens de vrijdagtraining echter weer een fitte indruk. “Het gaat goed, ik ben fit en klaar om te spelen,” zegt Burnet.
Vrijuit voetballen
De Amsterdammer stond dit seizoen lange tijd aan de kant en had dit kalenderjaar zijn plaats in het elftal weer veroverd, toen hij tegen Cambuur met een liesblessure van het veld moest. De back was tegen Willem II niet in staat om te spelen. “Vorige week was het echt niet uit voorzorg dat ik er niet bij was. Ik heb dit seizoen heel veel wedstrijd gemist, wat best apart voor mij is en wil zoveel mogelijk spelen. Als ik speel, ga ik zondag ook niet met angst het veld in, want dan gebeurt er juist wat. Ik wil gewoon vrijuit voetballen.”
Waar heel Groningen de datum van de bekerfinale, 3 mei, al in de agenda heeft omcirkeld, is de focus van de spelersgroep vooral gericht op Feyenoord-thuis. “We willen zondag graag winnen en de focus ligt dan ook volledig op Feyenoord,” aldus Burnet. “We zijn bezig met een mooie reeks en het is zonde om puntverlies te lijden. De punten zijn nog heel belangrijk voor het geval dat en we willen gewoon goed blijven spelen.”
Vertrouwen
Michael de Leeuw is topscorer van FC Groningen met 14 competitiedoelpunten. De aanvaller maakte vorige week na lange tijd blessureleed weer eens een treffer. Een knap doelpunt waar De Leeuw zeer content mee was. “Ik moest snel handelen omdat de back naar binnen kwam,” weet De Leeuw. “Het gaf me een lekker gevoel om te scoren en dat goaltje geeft ook weer vertrouwen. Ik heb van vorige week toch weer zeventig minuten in de benen en dat ging conditioneel best aardig.”
De aanvaller kijkt uit naar de wedstrijd tegen de Rotterdammers, zondagmiddag om 14.30 uur in Euroborg. “Feyenoord-thuis is een mooie wedstrijd en dus ook niet lastig om je voor op te laden. We gaan thuis altijd volle bak en dat moet ook. Je moet je niet gaan inhouden met het oog op de bekerfinale van volgende week, wel moet je slim zijn en geen domme dingen doen. Daarnaast moeten we zorgen dat we minimaal achtste blijven, mocht dat toch nog nodig zijn en zit wellicht de zevende plaats er ook nog wel in.”
Revanche
Johan Kappelhof hoopt op een revanche tegen de Rotterdammers nadat hij eerder dit seizoen in De Kuip met twee maal geel en dus rood van het veld moest. “Tegen Feyenoord hebben we na die 4-0 uitnederlaag nog wat recht te zetten,” vertelt Kappelhof in het programmaboekje van zondagmiddag. Net als vorig seizoen heeft FC Groningen een eindsprint ingezet, constateert de verdediger.
“Je ziet aan dit seizoen dat positieve en negatieve resultaten heel dicht bij elkaar kunnen liggen. Een tijdje terug was het wat minder, maar de laatste weken draait het goed. Het publiek heeft ons daarbij in de wedstrijden tegen Excelsior en Cambuur zeker heel goed geholpen en dat heeft ons er op moeilijke momenten doorheen gesleept.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’