string(9) "claudebot"

Burnet en Rusnak geblesseerd, Antonia terug tegen Willem II.

Vrijdag 17 april 2015 om 14:42

FC Groningen gaat zaterdagavond op bezoek in Tilburg bij Willem II. Trainer Erwin van de Looi moet dat doen met een geheel gewijzigde linkerkant ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen SC Cambuur. Albert Rusnak en Lorenzo Burnet zijn door blessures niet inzetbaar. Jarchinio Antonia keert na weken afwezigheid weer terug in het elftal.

Met de KNVB-bekerfinale van zondag 3 mei in het achterhoofd wilde trainer Erwin van de Looi zijn elftal in de wedstrijden tegen Willem II en Feyenoord het liefst gewoon laten staan. Door kwetsuren moet de trainer nu toch wijzigingen doorvoeren in zijn basisopstelling. “De opzet was om niet te gaan wisselen, maar we worden daar nu jammer genoeg toe gedwongen,” zegt Van de Looi.
Linkerkant
“We missen onze linkerkant. Lorenzo Burnet heeft liesklachten en die zijn dusdanig dat hij niet kan spelen. Albert Rusnak is ook niet inzetbaar. Rusnak loopt al langer op het randje en heeft de laatste weken wat spierklachten. We moeten dat goed in de gaten houden en het hij is in ieder geval niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen Willem II. Het is jammer dat beide spelers er niet bij zijn. Burnet en Rusnak voelen elkaar goed aan. Albert is balvast en voor een back als Lorenzo is dat heerlijk om overheen te denderen. We richten ons met beide jongens op de wedstrijd van volgende week tegen Feyenoord.”
Van de Looi heeft Jarchinio Antonia weer terug in de wedstrijdselectie en de trainer verklapte tijdens het wekelijkse perspraatje dat hij een basisplaats inruimt voor de snelle aanvaller. “Antonia heeft deze week weer minuten gemaakt in de Beloften en krijgt de kans het te laten zien. Hij is een speler die met specifieke wapens nog van grote waarde voor ons kan zijn dit seizoen.”
In de hand
Danny Hoesen trainde vrijdagochtend weer met de groep mee, maar stapt zaterdag niet in de bus naar Tilburg. Datzelfde geldt voor Dino Islamovic, waardoor Beloftenspeler Jafar Arias bij de achttien zit. “Hoesen had last van zijn enkel en was er vandaag weer bij, maar dat is te weinig om in de wedstrijdselectie te zitten. Dino Islamovic heeft last van knieklachten en zal ook ontbreken. Aan het einde van het seizoen is het logisch dat er wat klachten ontstaan. Dat moeten we goed in de hand houden tot het einde van het seizoen.”
Van de Looi sloot af met nieuws over Tom Hiariej. De middenvelder brak eind vorig kalenderjaar in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht zijn arm en heeft sindsdien hard gewerkt aan zijn rentree. “Als het goed is, gaat Tom dinsdag voor het eerst weer minuten maken bij de Beloften,” aldus de oefenmeester. Dinsdagmiddag om 17.00 uur speelt Jong FC Groningen in Leeuwarden een oefenwedstrijd tegen de reserves van Cambuur.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’