string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Burnet en Kappelhof niet in Zwolle; De Vos bij wedstrijdselectie.

Vrijdag 29 januari 2016 om 15:37

Johan Kappelhof is zaterdagavond tegen PEC Zwolle niet meer beschikbaar voor trainer Erwin van de Looi vanwege zijn directe overgang naar Amerika. Daarnaast is Lorenzo Burnet afwezig vanwege een blessure. Juninho Bacuna keert terug van ziekte en Robbert de Vos maakt zijn debuut bij de achttien.

Kappelhof stond vrijdagochtend nog wel op het trainingsveld, maar is vanwege zijn aanstaande transfer naar Chicago Fire niet meer inzetbaar. “Er zijn natuurlijk meerdere belangen met een transfer gemoeid, maar het sportieve belang is hierbij niet gediend,” aldus Van de Looi. “Als trainer ben je niet blij als dit vlak voor het sluiten van de transfermarkt en voor een wedstrijd tegen Zwolle gebeurt. Maar het gaat er nu niet om wie er níet zijn, maar om wie er wél zijn.”
Bacuna
In tegenstelling tot het midweekse duel met Willem II is Lorenzo Burnet niet beschikbaar. Daarnaast kunnen Albert Rusnak, Jarchinio Antonia, Mimoun Mahi, Abel Tamata en Dino Islamovic nog niet aansluiten. Bacuna was vanwege ziekte niet aanwezig in Tilburg, maar is weer fit voor de wedstrijd in Zwolle.
De groep van achttien wordt aangevuld met verschillende spelers van Jong FC Groningen. Zo maakt Robbert de Vos tegen PEC zijn debuut in de wedstrijdselectie. Van de Looi vindt dat prima. “Het voordeel is dat veel jonge jongens tegenwoordig mee kunnen doen en die doen het hartstikke goed. Daar ben ik heel positief over en ze geven veel nieuwe energie aan de ploeg.”
Rol spelen
Van de Looi gaf tevens een update van de ziekenboeg. “Antonia is weer terug op het veld en gezien zijn blessure (hamstring – red.) gaat hij als een speer. Ik hoop dat hij volgende week weer een rol kan spelen en hopelijk geldt dat ook voor Rusnak, Mahi en Tamata. Mahi onderging vanochtend (vrijdag – red.) nog een MRI-scan van zijn kuit. Puur ter controle om te kijken hoe zijn herstel vordert. Als het een beetje meezit, hebben we er volgende week hopelijk weer ineens vier spelers bij. Dat zou goed zijn.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’