string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Burnet en Kappelhof beschikbaar tegen FC Dordrecht.

Vrijdag 06 maart 2015 om 16:29

FC Groningen komt voor het treffen met FC Dordrecht wat ruimer in de verdedigers te zitten. Zowel Lorenzo Burnet als Johan Kappelhof zijn in tegenstelling tot vorige week weer beschikbaar voor hoofdtrainer Erwin van de Looi, die zaterdag na de afsluitende training de wedstrijdselectie aan de groep bekend maakt. De aftrap bij FC Groningen-FC Dordrecht in Euroborg is zondagmiddag om 12.30 uur.

Lorenzo Burnet is voldoende hersteld van de enkelblessure, die hem meer dan een maand aan de kant hield. De linksback moest zich in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, op zondag 25 januari, al vroeg in de wedstrijd laten vervangen.
Johan Kappelhof ontbrak de afgelopen twee wedstrijden wegens het overlijden van zijn vader. De verdediger sloot afgelopen maandag weer aan bij de groep. “Beide spelers zijn weer beschikbaar voor wedstrijdselectie of basisopstelling,” vertelde trainer Erwin van de Looi vrijdag op het perspraatje.
Aansluiten
Tom Hiariej, Nick Bakker, Michael de Leeuw en Jarchinio Antonia zijn nog altijd geblesseerd en ook Hilal Ben Moussa is nog niet wedstrijdfit. “Ik hoop dat De Leeuw en Antonia volgende week weer kunnen aansluiten.” Desevio Payne stopte vrijdag iets eerder dan de rest van de groep met trainen, terwijl ook Tjaronn Chery wegens privéomstandigheden afwezig was op het trainingsveld.
“Desevio heeft in de wedstrijd van vorige week tegen ADO Den Haag een behoorlijke tik op zijn kuit gehad. Hij is niet ongeschonden uit de strijd gekomen, maar heeft het in de twee vorige wedstrijden goed gedaan.” Of zowel Chery als Payne tegen FC Dordrecht inzetbaar zijn, wordt zaterdag na de afsluitende training bekeken.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’