string(9) "claudebot"

Burnet: ‘Dit heb ik toch mooi gehaald’.

Vrijdag 08 april 2016 om 14:12

FC Groningen pakte afgelopen zondag in Den Haag een heroïsche winst door met tien man met 1-0 van ADO Den Haag te winnen. Daarmee werd een vervelende reeks van nederlagen doorbroken. Hedwiges Maduro spreekt over een welkome opsteker. Michael de Leeuw werd in de Hofstad van het veld gestuurd, maar ging in beroep tegen zijn schorsing en is tegen De Graafschap wel inzetbaar. Lorenzo Burnet speelt tegen de Superboeren zijn honderdste Eredivisiewedstrijd.

Burnet moest zich in Den Haag in de tweede helft laten vervangen, maar is tegen de ploeg uit Doetinchem wel inzetbaar. “De kramp schoot me in beide benen toen ik mij helemaal moest strekken om een voorzet eruit te halen. Ik had het gevoel dat het heel gevaarlijk kon worden. Als ik het niet had gedaan, had ik vast door kunnen spelen, maar het moest. Ik deed het voor het team,” lacht Burnet.
Honderd wedstrijden
Zondag in Euroborg staat de linksback voor zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie. “Meen je dat? Ik wist dat ik er dichtbij zat, maar dat het zondag is, had ik me niet gerealiseerd. Ik zal zondag wel met een ander gevoel het veld op stappen. Honderd wedstrijden in de Eredivisie is wel iets waar je als jeugdspeler van droomt en ik heb dat toch maar mooi gehaald. Dat kan ik weer afstrepen.”
Burnet is de enige selectiespeler die ook de vorige wedstrijd tegen de Superboeren in het seizoen 2011/2012 voor FC Groningen in Euroborg speelde. “Ik heb het laatst opgezocht en merkte op dat Johan Kappelhof en Tom Hiariej inderdaad de enige twee zijn die er ook bij waren, maar zij zijn beide niet meer hier. In vijf jaar ben ik toch wel echt een Groninger geworden.”
Terecht
Naast Burnet stond er nog een selectiespeler van het huidige FC Groningen op het veld tijdens dat eerdere duel tegen De Graafschap. Michael de Leeuw speelde bij de ploeg uit Gelderland. De Leeuw kreeg vorige week tegen ADO de rode kaart, maar mag vanwege strafvermindering zondag wel spelen. “Daar ben ik blij mee, maar ik vind het ook terecht,” vertelt De Leeuw. “Anders waren wij ook niet in beroep gegaan, maar dan moet het natuurlijk nog wel gebeuren. Ik vond de straf te zwaar en gelukkig dacht de KNVB daar uiteindelijk ook zo over. Gelukkig kan ik spelen en ik vind dat ook wel rechtvaardig.”
De Leeuw is onder de indruk van de opmars die De Graafschap in de tweede seizoenshelft doormaakt. “Ze waren in het begin van het seizoen toch een beetje het lelijke eendje, maar doen het nu heel goed. Het is ontzettend knap hoe ze het nu doen en er staat een goed collectief. Ze strijden tegen directe degradatie en ik verwacht dat het een pittige wedstrijd wordt. Gemakkelijke wedstrijden bestaan tegenwoordig ook niet meer.”
Beste medicijn
De opluchting na de winst in Den Haag was groot bij iedereen die Groningen een warm hart toedraagt. Hedwiges Maduro merkte die opluchting afgelopen week op het trainingsveld. “Dit hadden we echt even nodig,” stelt de routinier. “En dat merk je direct op de trainingen deze week. We hebben keihard gewerkt, net als de weken daarvoor en deze keer werden we daarvoor beloond. Het zat heel diep, we hebben er heel hard voor geknokt en winnen blijft toch het beste medicijn. Dat we uiteindelijk met tien man winnen, maakte het allemaal misschien nog wel mooier.”
Maduro verwacht dat zijn ploeg het goede gevoel kan doortrekken richting de wedstrijd van aankomende zondag tegen De Graafschap. “De winst van vorige week geeft weer nieuwe energie. We moeten nu doorgaan en zorgen dat we een goede reeks neerzetten. Dat kunnen we doen door hard te blijven werken en goed samen te werken. De basis blijft hard werken en dan komen de kwaliteiten van het team vanzelf naar boven.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus