string(9) "claudebot"

Burnet: ‘De periode zonder winst duurt al veel te lang’.

Zondag 26 augustus 2012 om 19:51

Lorenzo Burnet maakte na blessureleed zijn eerste minuten in het seizoen 2012/2013. De rappe verdediger kon niet voorkomen dat FC Groningen aan het einde van de wedstrijd met lege handen stond. Positief was echter de comeback van de Amsterdammer.

Burnet loopt niet geheel fris na afloop van de wedstrijd door de spelerstunnel. Hij stelt de aanwezige journalisten echter direct gerust. “Dat is vermoeidheid, ik heb verder geen lichamelijke reactie gehad op de inspanningen,” aldus Burnet.

Compact
“We bleven heel compact spelen, dat was ook de afspraak. Je hoopt dan op een foutje bij de tegenstander waardoor wij eruit kunnen. Dat ging vrij goed, al moesten we af en toe professioneler zijn. Te vaak konden spelers van PSV met de bal aan de voet het veld oversteken. We moeten duels winnen en daar hoort soms een overtreding bij.”
Het sleutelmoment lag volgens Burnet bij de 0-2 van Dries Mertens. “Tot aan de 0-2 hoopten we op de gelijkmaker en dat zat er in mijn ogen ook in. Na dat doelpunt knapte er iets en gingen de koppies hangen. Dat mag eigenlijk niet, maar het gebeurde wel. We moeten nu volle kracht vooruit en zorgen dat we scherp zijn tegen ADO Den Haag. De periode zonder winst duurt al veel te lang.”  
Vriend
Burnet kwam in de persoon van Luciano Narsingh een goede vriend tegen op het veld. Narsingh kwam als invaller binnen de lijnen en werd zelfs de directe tegenstander van Burnet. “We hebben beide bij Zeeburgia gespeeld in Amsterdam. Hij is een jaar ouder dan ik, maar we kennen elkaar goed. In de week voorafgaand aan de wedstrijd hebben we veel contact gehad. Je wenst elkaar succes en dat soort zaken. Tijdens de wedstrijd praat je weinig met elkaar, dan ben je gefocust op je eigen prestatie.”
Concurrentie
Burnet was afgelopen seizoen de vaste linksback van FC Groningen, maar nu Emil Johansson terug is van lang blessureleed heeft de jongeling te maken met concurrentie. Zenuwachtig wordt hij daar niet van. “Ik denk dat het voor beide alleen maar goed is. Het maakt je scherper op de trainingen waardoor je beter wordt.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus