string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: Zeefuik kampioen, Suárez beslist El Clasico.

Maandag 23 maart 2015 om 13:25

Een strijdlustig FC Groningen speelde zondagmiddag thuis tegen FC Twente van 2-2 gelijk. ‘Buiten Euroborg’ vierde Género Zeefuik feest, besliste Luis Suárez één van de grootste voetbalklassiekers in Europa, maakte Tim Matavz zijn rentree en was er pech voor Arjen Robben.

Heart of Midlothian kroonde zich zondag tot kampioen in de Schotse Championship, het tweede niveau in Schotland. De ploeg van Género Zeefuik is, met nog zeven speelrondes te gaan, niet meer te achterhalen door nummer 2, Hibernian. Die ploeg ging namelijk onderuit tegen nummer 3, Rangers, waardoor het gat met de koploper 23 punten bedraagt.
Feest vieren
De club uit Edinburgh, die na één seizoen weer terugkeert op het hoogste niveau, speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Falkirk. Zeefuik, sinds dit kalenderjaar op huurbasis actief voor de Schotten, stond in de basisopstelling en scoorde vlak na rust de 2-0. Het was zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen. Hearts won het treffen uiteindelijk met 3-0 en mocht een dag later dus echt feest vieren.
Een andere club die hard op weg is om kampioen te worden, is het Deense FC Midtjylland. Met Petter Andersson en Tim Sparv in de basisopstelling werd Hobro zaterdagmiddag in eigen stadion met 3-0 verslagen. Andersson was vlak na rust bij het laatste doelpunt van de wedstrijd belangrijk met een assist. Beide voormalig FC’ers werden in de slotfase naar de kant gehaald. Midtjylland is koploper op het hoogste niveau in Denemarken en heeft elf punten voorsprong op nummer 2, FC Kopenhagen.
El Clasico
Luis Suárez is in vorm en etaleerde dat in één van de grootste voetbalklassiekers ter wereld. Suárez ontving met FC Barcelona aartsrivaal Real Madrid in het eigen Camp Nou. Eerder dit seizoen maakte de ex-spits van de FC tegen de Madridlenen al zijn debuut voor FC Barcelona na een lange schorsing en was hij belangrijk met een assist.
Afgelopen weekend maakte de Uruguayaan zelfs het winnende doelpunt in El Clasico, de 2-1. Suárez nam na ongeveer een uur spelen een bal van achteruit fantastisch mee in de loop en rondde keurig af. Door de winst van Barça staan de Catalanen nu vier punten los van Real Madrid in de Spaanse Primera División.
Assist
VfB Stuttgart weet in Duitsland weer wat winnen is. De ploeg van Filip Kostic versloeg Eintracht Frankfurt in eigen huis met 3-1. Kostic, afgelopen twee wedstrijden basisspeler, moest deze keer weer genoegen nemen met een plaats op de bank. De Serviër kwam na ongeveer een uur spelen in het veld en was belangrijk bij de 3-1 voor zijn club.
Kostic pikte de bal ruim voor de middenlijn op en begon aan een prachtige rush aan de linkerkant. Eenmaal in het strafschopgebied hield de flankspeler goed het overzicht en zorgde hij met een lage voorzet dat spits Alexandru Maxim gemakkelijk kon binnen tikken. Ondanks de overwinning blijft Stuttgart op de laatste plaats staan in de Bundesliga.
Rentree 
Tim Matavz maakte na maanden blessureleed weer zijn rentree voor Augsburg. De Sloveen raakte op 29 november van het vorige jaar in de beginfase van de wedstrijd tegen HSV geblesseerd. De afgelopen twee weken zat Matavz weer bij de wedstrijdselectie en zaterdag kreeg hij tegen Freiburg voor het eerst weer speelminuten. De spits mocht twintig minuten voor tijd invallen, maar kon niet voorkomen dat Augsburg met 2-0 verloor.
Ook Arjen Robben (Bayern München) maakte zijn rentree. De aanvaller miste de wedstrijd van vorig weekend door een blessure, maar moest tegen Borussia Mönchengladbach na 24 minuten het veld alweer verlaten met een kwetsuur aan zijn buikspier. Koploper Bayern verloor verrassend met 2-0, maar blijft aan kop in de competitie. Robben mist door zijn blessure ook de komende wedstrijden met het Nederlands Elftal, tegen Turkije en Spanje.

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard