Buiten Euroborg: Weer clean sheet Bizot, Kirm trefzeker.

Maandag 14 december 2015 om 12:37

FC Groningen hield een punt over aan een mooi voetbalgevecht in Euroborg tegen Feyenoord. De laatste thuiswedstrijd in het jaar 2015 werd met 1-1 gelijkgespeeld en hierdoor blijft de Trots van het Noorden dit Eredivisieseizoen ongeslagen in eigen huis. ‘Buiten Euroborg’ pakte Marco Bizot alweer een clean sheet en maakte Andraz Kirm een belangrijke goal.

Doelman Marco Bizot moest dit seizoen lang wachten op een nieuwe kans onder de lat bij zijn Belgische club RC Genk. Begin deze maand kreeg de keeper een basisplaats in een bekerduel en groeide hij met een gestopte penalty uit tot de held van de avond.
Weer de nul
De voormalig FC’er behield zijn plaats onder de lat en pakte vorige week een clean sheet tegen topclub Anderlecht. Afgelopen weekend hield Bizot zijn doel alweer schoon, dit keer uit bij Westerlo. De 0-0 tegen de nummer laatst van de Belgische Pro League was voor Genk echter vast geen bevredigend resultaat.
Het had nog erger kunnen zijn voor de ploeg van Bizot, want in de slotfase van de eerste helft kreeg Westerlo een strafschop. Bizot kreeg hulp van het houtwerk en de penalty spatte uiteen op de lat. Door de puntendeling staat Genk op een 7e plaats met 25 punten uit 19 duels.
Goud waard
Andraz Kirm was zondagmiddag goud waard voor zijn Cypriotische werkgever Omonia Nicosia. De Sloveen mocht voor de negende keer dit seizoen in de basis starten en was al na 12 minuten trefzeker in de uitwedstrijd tegen Nea Salamis. Het was de tweede treffer van Kirm dit seizoen in totaal twaalf optredens.
Lang leek de goal van de voormalige FC-aanvaller de enige treffer van de wedstrijd te worden. Omonia verdubbelde in de laatste minuut van de blessuretijd echter de score, waardoor het met 2-0 won. Door de winst kwam de ploeg van Kirm op gelijke hoogte met de tegenstander. Beide clubs staan op 23 punten uit 14 duels. Doordat Omonia een beter doelsaldo heeft, staat het 5e in de hoogste competitie van het land.
Nieuwe manager
Tjaronn Chery heeft er bij Queens Park Rangers een landgenoot bij. Voormalig topspits Jimmy Floyd Hasselbaink is namelijk de nieuwe manager van QPR en hij maakte afgelopen weekend zijn debuut. Thuis tegen Burnley bleef het 0-0. Chery kon zijn nieuwe coach nog niet laten zien wat hij in huis heeft, want de middenvelder bleef 90 minuten op de bank. Mogelijk krijgt Chery komende dinsdag de kans zich te tonen tijdens de thuiswedstrijd tegen koploper Brighton and Hove Albion, de ploeg waar een andere voormalige FC’er onder contract staat: Danny Holla.
Tot slot nog een aardig nieuwtje over oud-speler Luis Suárez, tegenwoordig deel uitmakend van het befaamde MSN-aanvalstrio van FC Barcelona. Voor de aanvaller zal een standbeeld worden opgericht in zijn Uruguayaanse geboorteplaats Salto.