Buiten Euroborg: ‘Vuurdoop Kappelhof, Gronings doelpunt Southampton’.

Maandag 07 maart 2016 om 11:59

FC Groningen trok afgelopen zaterdag in Euroborg tegen PSV aan het kortste eind. De regerend landskampioen was met 3-0 te sterk voor de Trots van het Noorden. ‘Buiten Euroborg’ beleefde Johan Kappelhof een spectaculair debuut in de Verenigde Staten, redde Virgil van Dijk een punt voor Southampton en sloeg Arjen Robben met Bayern München een aanval af van directe concurrent Borussia Dortmund.

Johan Kappelhof verliet FC Groningen deze winter vlak voor het sluiten van de transferdeadline. De verdediger koos voor een avontuur in de Amerikaanse Major League Soccer en speelt de komende drie seizoenen voor Chicago Fire. Afgelopen zondag startte het nieuwe seizoen in de VS en maakte Kappelhof zijn debuut in een spectaculaire wedstrijd.
De Amsterdammer, die in totaal 150 wedstrijden voor de FC speelde, begon in de basis bij zijn nieuwe club in de thuiswedstrijd tegen New York City FC. Kappelhof stond centraal in de verdediging en had bij zijn vuurdoop wereldster David Villa als directe tegenstander. Villa scoorde niet, maar een doelpuntrijk duel werd helaas voor Kappelhof wel verloren 4-3. Kappelhof speelde de gehele wedstrijd. (Foto: Troy Wayrynen Chicago Fire).
Gronings doelpunt
Een ‘Gronings doelpunt’ leverde Southampton in de Engelse Premier League op de valreep een punt op thuis tegen Sunderland. De ploeg van manager Ronald Koeman kwam in de laatste minuut van de blessuretijd op 1-1 door een treffer van Virgil van Dijk. De verdediger rondde een voorzet van Dusan Tadic goed af.
Southampton moest na 80 minuten spelen met tien man verder door een rode kaart van verdediger Jose Fonte en incasseerde vijf minuten voor tijd een tegentreffer. In een ultieme poging toch nog een punt over te houden aan de wedstrijd was Van Dijk in de absolute slotfase als stormram mee naar voren getrokken. De verdediger schatte een lage voorzet van voormalig FC’er Tadic goed in en schoot hard met links tegen de touwen. Southampton zakte door de puntendeling wel een plek en staat nu 9e in de Premier League.
Duitsland
Arjen Robben begon voor Bayern München in Duitsland in de basisopstelling voor de topper tegen Borussia Dortmund. De Groninger had midweeks zijn eerste competitiedoelpunt van dit kalenderjaar gemaakt, maar verloor woensdag verrassend in eigen huis van Mainz05. Daardoor was het gat tussen Borussia en Bayern teruggelopen tot vijf punten in het voordeel van de ploeg van Robben. Bayern sloeg zaterdag op bezoek in Dortmund een directe aanval van de grote concurrent af. Het bleef 0-0 waardoor Bayern nog altijd met vijf punten voorsprong bovenaan staat in de Bundesliga.
VfB Stuttgart maakte de domper midweeks tegen Borussia Mönchengladbach, 4-0 verlies, afgelopen weekend meer dan goed. De ploeg van Filip Kostic was in eigen huis met liefst 5-1 te sterk voor 1899 Hoffenheim en niet voor het eerst dit seizoen eiste de voormalig FC’er een hoofdrol op. Kostic fungeerde bij de 3-0 als aangever, terwijl hij ruim tien minuten voor tijd zelf de 4-1 binnen schoot. De vierde competitietreffer dit seizoen voor de Serviër.