Buiten Euroborg: ‘Voormalig FC’ers goud waard voor Southampton’.

Maandag 28 september 2015 om 14:10

FC Groningen kon zaterdagavond geen punten meenemen uit Amsterdam. ‘Buiten Euroborg’ vertolkten de voormalig FC’ers van Southampton een hoofdrol, scoorde Suk tegen zijn ex-club en was er pech voor Kostic en Chery.

Virgil van Dijk en Dusan Tadic wonnen met Southampton thuis van Swansea City met 3-1. Beide voormalig FC’ers stonden in de basisopstelling en lieten in het St Mary’s Stadium van zich spreken. Van Dijk opende na 11 minuten de score en maakte zijn eerste treffer in de Premier League.
Southampton
De verdediger kwam op deadline-day over van het Schotse Celtic en heeft direct een basisplaats verworven bij de ploeg van manager Ronald Koeman. Van Dijk kopte Southampton op schitterende wijze vanuit een corner naar 1-0. De verdediger kwam fraai vrij bij de eerste paal en versloeg zijn directe tegenstander in de lucht.
De ex-Groninger was zeer blij met zijn treffer. “Met mijn lengte kan ik voor gevaar zorgen en we hebben er veel op getraind,” liet Van Dijk weten via de clubmedia van Southampton. “Ik ben erg blij dat ik mijn eerste doelpunt heb kunnen maken. De winst en daardoor de drie punten maakt het nog mooier.”
Naast Van Dijk was ook Dusan Tadic trefzeker voor The Saints. De vleugelaanvaller kwam tien minuten na de rust aan de linkerkant van het veld het strafschopgebied in en vlak voor de achterlijn deed de Serviër een uiterste poging de bal op het doel te krijgen. Via een inglijdende verdediger ging de bal de lucht in, over de keeper en belandde in de goal, 2-0. Door de winst staat Southampton nu op een tiende plaats in de competitie.
Goals
Suk Hyun-Jun ging in Portugal met Vitoria op bezoek bij Nacional, de club waar hij tot halverwege vorig seizoen voor speelde. De Zuid-Koreaan kon binnen het kwartier al juichen nadat hij zijn ploeg op voorsprong had gezet. Het is alweer de vijfde competitietreffer van de spits dit seizoen. Uiteindelijk kwam Nacional vlak na rust langszij waardoor het duel in 1-1 eindigde. Vitoria staat elfde in de Portugese competitie.
Luis Suárez was zaterdag goud waard voor FC Barcelona. De Uruguayaan nam zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Las Palmas aan de hand en scoorde twee maal. Suárez maakte zijn eerste treffer van de middag na 25 minuten spelen door een knappe kopbal. Bij het tweede doelpunt kwam de spits goed vrij in het strafschopgebied en kon hij van dichtbij raak schieten. Barcelona won met 2-1 van Las Palmas en staat na zes speelrondes tweede in de Primera Division, op één punt achter koploper Real Madrid.
Pech
Filip Kostic en Tjaronn Chery zullen niet graag terugdenken aan afgelopen weekend. Kostic verloor met VfB Stuttgart thuis met 3-1 van Borussia Mönchengladbach. Na de wedstrijd liet de Duitse club via hun website weten dat Kostic geblesseerd was geraakt en de komende tijd niet inzetbaar zal zijn. Een gemis voor de Zuid-Duitsers, want VfB staat met slechts 3 punten op de zeventiende plaats.
Tjaronn Chery verloor vrijdag met het Engelse Queens Park Rangers ruim met 4-0 uit bij Fulham. De aanvallende middenvelder werd al na 35 minuten, bij een 3-0 tussenstand, naar de kant gehaald door zijn manager en was daar zichtbaar teleurgesteld over. Tot overmaat van ramp viel de vervanger van Chery nog voor rust geblesseerd uit, waardoor er voor de pauze een tweede wissel moest plaatsvinden. QPR staat twaalfde in de Engelse Championship.