Buiten Euroborg: ‘Veel pech, maar ook geluk’.

Maandag 21 maart 2016 om 12:28

FC Groningen ging zondagmiddag voor de zesde keer op rij onderuit in de Eredivisie. Vitesse was met 3-0 te sterk voor de Trots van het Noorden. ‘Buiten Euroborg’ speelde pech een grote rol in verschillende wedstrijden met diverse voormalig FC’ers.

Voor Thomas Enevoldsen was het in Denemarken zelfs dubbel pech. De aanvaller van Aalborg BK moest tien minuten naar rust geblesseerd naar de kant in de thuiswedstrijd tegen Aarhus. Enevoldsen deelde via zijn persoonlijke Instagramaccount een foto van zijn geblesseerde enkel, met de tekst: ‘Geen breuk, maar wel een behoorlijke verstuiking.’
Bijzondere treffer
Zonder Enevoldsen leek het er lang op dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen totdat Aalborg in de ruime blessuretijd, onder meer bijgetrokken vanwege de kwetsuur van de voormalig FC’er, via een eigen doelpunt van de tegenstander op voorsprong kwam. Aarhus kwam een minuut later echter op een zeer bijzondere manier langszij. Keeper Rasmussen was bij een hoekschop mee naar voren gekomen en kopte de gelijkmaker binnen. Dubbel pech voor Enevoldsen die de komende tijd aan zijn herstel zal moeten werken.
Pech en geluk
Pech was er ook voor Tjaronn Chery. De middenvelder van het Engelse Queens Park Rangers stond zoals de laatste weken gebruikelijk in de basisopstelling en leek drie punten te pakken op bezoek bij Preston North End. Chery werd in de 89ste minuut bij een 1-0 voorsprong naar de kant gehaald, maar zag de tegenstander vanaf de bank diep in blessuretijd gelijk maken. Chery stond de laatste vijf duels in de basisopstelling en pakte met zijn ploeg in die wedstrijden 10 punten.
Marcus Berg draaide in Griekenland pech om in geluk. De spits van Panathinaikos mocht in de thuiswedstrijd tegen Iraklis na negen minuten aanleggen vanaf elf meter, maar miste de strafschop. Lang hoefde de Zweed niet te treuren, want uit de rebound was het alsnog raak voor de spits. Zijn eerste van in totaal twee doelpunten die zaterdagavond. Berg frommelde de bal na ruim een uur spelen langs de verdediger en schoot hard de 3-0 binnen. Uiteindelijk werd het 4-0 in het voordeel van de ploeg van de ex-FC’er. De Zweed staat na zijn twee treffers op 10 competitiegoals in dit seizoen.
Eerste doelpunt
William Ekong kon zijn geluk niet op in Noorwegen. De verdediger van Haugesund is dit seizoen aanvoerder van zijn ploeg en speelde in de tweede speelronde van de competitie dit seizoen voor het eerst voor eigen publiek. Aalesund kwam op bezoek en de ploeg van Ekong won met 3-0. De verdediger maakte de eerste van de drie treffers door in de negende minuut een corner goed bij de eerste paal binnen te koppen.
Het was de eerste treffer voor Ekong in zijn carrière als betaald voetballer en dat werd uitbundig gevierd door de Nigeriaans international. De captain werd daarnaast door het publiek uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Haugesund is na twee speelrondes de enige ploeg die nog foutloos is en staat met 6 punten bovenaan in de Noorse competitie. Bodø Glimt, de oude ploeg van Alexander Sørloth volgt met 4 punten uit twee wedstrijden.