Buiten Euroborg: ‘Veel goals, honderd punten en een debuut’.

Maandag 15 februari 2016 om 11:40

FC Groningen trok afgelopen weekend aan het kortste eind in de kraker tegen Ajax. De Trots van het Noorden verloor met 2-1 van de Amsterdammers. ‘Buiten Euroborg’ waren diverse voormalig FC’ers trefzeker.

Het Griekse Panathinaikos met Marcus Berg in de basisopstelling kende een lastige uitwedstrijd tegen Pas Giannina. De bezoekers kwamen na ongeveer een half uur spelen op voorsprong, maar moesten vanaf het slot van de eerste helft verder met 10 man.
Berg
Spits Berg kopte zijn club in de slotfase van het duel echter in veilige haven door een bal vanaf de rechterkant hard in de goal te knikken. In de blessuretijd verdubbelde de Zweed zijn doelpuntenproductie van de middag en bepaalde de eindstand op 3-0 in het voordeel van Panathinaikos.
Texeira
David Texeira won voor het eerst in dienst van het Turkse Sivasspor. Na drie verliespartijen achterelkaar was het eindelijk feest voor de Uruguayaanse spits. Zijn ploeg won thuis met 2-1 van Rizespor en Texeira opende de score door een voorzet vanaf rechts bij de eerste paal goed binnen te koppen. Een kopie van de eerdere goal, die de Zuid-Amerikaan dit seizoen maakte in de wedstrijd tegen Galatasaray. Texeira staat op twee doelpunten in vier duels.
Aan het begin van de tweede helft moest Sivasspor verder met 10 man en direct daarna werd Texeira naar de kant gehaald. Door de overwinning klom de ploeg van de ex-FC’er naar de 16e plaats in de Super Lig. Het gat met de veilige nummer 15 bedraagt echter nog vijf punten.
Hattrick
Luis Suárez verkeert in de vorm van zijn leven. De aanvaller van FC Barcelona maakte zondagavond in eigen stadion tegen Celta de Vigo voor de derde keer dit seizoen een hattrick in de competitie. Eén doelpunt van de voormalig FC’er ging de wereld over; een strafschop van Messi, die de bal aflegde in plaats van op het doel schoot. Naast zijn drie treffers gaf Suárez ook nog twee assists. Met 23 competitiegoals is de Uruguayaan topscorer in de Spaanse La Liga.
Koeman
Ronald Koeman vierde zaterdagmiddag zijn honderdste competitiepunt in de Premier League. De manager van Southampton sloot vorig jaar af als zevende met een puntentotaal van 60. Door de 1-0 winst uit bij Swansea City staat de teller voor dit seizoen na 26 van de 38 wedstrijden op 40 punten. Daarmee staat de ploeg van onder anderen Virgil van Dijk en Dusan Tadic op de zesde plaats in de competitie. Voor de zesde keer achtereen werd de nul gehouden door de verdediging van Southampton. Van Dijk speelde in alle zes de duels de gehele wedstrijd.
Chery
Tjaronn Chery maakte weer eens een treffer in Engeland. De middenvelder viel in de thuiswedstrijd van Queens Park Rangers tegen Fulham een kwartier voor tijd in bij een tussenstand van 3-0 in het voordeel van de bezoekers. Chery redde de eer voor QPR door in de blessuretijd van binnen het strafschopgebied hard en laag binnen te schieten.
Kostic
Voormalig ploeggenoot Filip Kostic scoorde in Duitsland weer namens VfB Stuttgart. De buitenspeler, vorige week ook al trefzeker via een strafschop, maakte in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC zes minuten voor tijd de beslissende 2-0. Door de winst is Stuttgart na de winterstop nog zonder puntverlies in de competitie.
Debuut
Tim Matavz maakte zondagmiddag zijn basisdebuut voor het Italiaanse Genoa. De Sloveen speelde in San Siro op bezoek bij AC Milan de volledige 90 minuten, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 2-1 verloor.
Matias Jones speelde voor het eerst in het shirt van River Plate, de club uit het vaderland van de Uruguayaan waar hij dit kalenderjaar een contract tekende. Jones moest al na 12 minuten invallen in de thuiswedstrijd tegen Nacional en zag dat zijn team met 3-0 onderuit ging.