Buiten Euroborg: Van Dijk en Andersson trefzeker.

Maandag 10 november 2014 om 12:18

FC Groningen verloor afgelopen zaterdag met 2-0 in Zwolle tegen PEC. Op verschillende andere velden ‘Buiten Euroborg’ waren voormalig FC’ers wel succesvol. Zo scoorde Virgil van Dijk een belangrijk doelpunt op voor FC Groningen bekend terrein en was Petter Andersson in Denemarken van waarde voor zijn ploeg.

FC Midtjylland, de ploeg van ex-FC’ers Petter Andersson, Tim Sparv en Oluwafemi Ajilore, kent tot op heden een zeer succesvol seizoen. Het team is al weken lijstaanvoerder in Denemarken en won vrijdag de uitwedstrijd tegen Silkeborg met 2-1. Sparv en Andersson stonden in de basisopstelling en speelden de gehele wedstrijd terwijl Ajilore nog altijd niet is hersteld van blessureleed.
Kluts
Middenvelder Andersson opende na ruim een kwartier spelen de score. De bal kwam na een corner in de kluts voor de voeten van de Zweed die met links uithaalde en van dichtbij scoorde. Andersson, tevens reserve-aanvoerder van de Denen, was bij het tweede doelpunt wederom belangrijk door flankspeler Marcos Ureña met een steekbal weg te sturen. Ureña zette de bal voor zodat spits Pione Sisto kon scoren. Door de winst staat Midtjylland na 14 wedstrijden op 34 punten. Tien meer dan de nummer 2, Randers.
Virgil van Dijk kwam afgelopen zondag met Celtic, op voor FC Groningen bekend terrein, in actie. De Schotse kampioen moest op bezoek in het Pittodrie Stadium, de thuishaven van Aberdeen, eerder dit seizoen tegenstander van de FC in de voorronde van de Europa League.
Blessuretijd
Celtic, regerend landskampioen en wederom favoriet voor de titel, was het seizoen moeizaam begonnen. De laatste weken heeft het team echter haar draai gevonden. Desondanks had Celtic het moeilijk in Aberdeen en lukte het de Bhoys pas in blessuretijd het verschil te maken. Van Dijk maakte in de 91ste minuut de winnende treffer voor de club uit Glasgow uit een corner, 1-2. Het was het eerste doelpunt voor de verdediger dit seizoen. Door de winst staat Celtic weer aan kop in de Schotse Premier League met 26 punten uit 12 wedstrijden.
Barcelona
Luis Suárez kon eindelijk juichen in de Spaanse Primera División. De aanvaller van FC Barcelona stond lang aan de kant vanwege een schorsing, maar mag de sinds enkele weken weer in actie komen voor zijn nieuwe ploeg. Met Suárez in de basis verloor Barcelona twee competitiewedstrijden op rij tegen Real Madrid en Celta de Vigo.
Afgelopen weekend begon Suárez op de reservebank tijdens de uitwedstrijd van Barça tegen Almeria. De Uruguayaan werd direct na rust ingebracht bij een 1-0 achterstand en zorgde met twee assists dat de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van Barcelona eindigde, 1-2.