string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: Spektakelstuk bij Kostic, eindelijk debuut Suárez.

Maandag 27 oktober 2014 om 13:26

FC Groningen pakte afgelopen weekend het vierde punt van de competitie buitenshuis door een 2-2 gelijkspel in Alkmaar tegen AZ. Op andere velden in ‘Buiten Euroborg’ waren verschillende oud-FC’ers succesvol voor hun huidige teams.

Filip Kostic stond voor zijn nieuwe club VfB Stuttgart voor de tweede keer dit seizoen in de basisopstelling tijdens de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Het werd een waar spektakelstuk met een belangrijke rol weggelegd voor de Servische oud-FC’er. Stuttgart won de wedstrijd met 5-4 nadat het tien minuten voor tijd nog met 4-3 achter stond.
Kostic was met een prachtig aangesneden vrije trap zeer belangrijk bij het winnende doelpunt voor ‘Die Schwaben’. Zijn inzet werd nog gekeerd door de doelman van Eintracht, maar Christian Gertner kon in de rebound de bal van dichtbij binnentikken. Het was voor VfB Stuttgrart de  tweede overwinning van het seizoen. De ploeg van Kostic staat met negen punten uit negen wedstrijden op de veertiende plaats in de Duitse Bundesliga.
De ogen van vele voetballiefhebbers over de gehele wereld waren dit weekend gericht op de Spaanse competitie waar El Clasico, de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona, op het programma stond. Het treffen kreeg extra lading met zich mee omdat Barcelonaspits Luis Suárez na vier maanden schorsing zijn debuut kon maken voor zijn nieuwe club die hem ondanks zijn lange schorsing afgelopen zomer overnam van Liverpool.
Suárez, die zijn Europese carrière begon in Euroborg, startte in het Madrileense Estadio Bernabeu in de basisopstelling van de Catelanen en was in de beginfase direct belangrijk met een assist. De Uruguayaan speelde bijna zeventig minuten mee in de Spaanse hoofdstad en zag zijn team uiteindelijk met 3-1 verliezen van Real Madrid.
Andraz Kirm deed van zich spreken op Cyprus. De Sloveen vond na lang zoeken met Omonia Nicosia een nieuwe club en was afgelopen weekend matchwinner tijdens de wedstrijd tegen Doxa. Kirm maakte vlak na rust zijn eerste doelpunt van het seizoen en dit was direct de winnende treffer, 1-0.
Door de winst klom Omonia Nicosia naar de tweede plaats in de competitie. Kirm was niet de enige voormalig FC-speler met een goed weekend op Cyprus. Spelmaker Gonzalo Garcia stond bij zijn ploeg Anorthosis voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling en won thuis met 1-0 van Othellos. 

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard