Buiten Euroborg: ‘Sparv stunt, Suk scoort, debuut Kappelhof’.

Maandag 22 februari 2016 om 16:06

FC Groningen verloor zaterdagavond voor het eerst een uitwedstrijd in 2016. AZ was in Alkmaar met 4-1 te sterk voor de Trots van het Noorden. ‘Buiten Euroborg’ zorgde voormalig FC’er Tim Sparv met zijn teamgenoten voor een daverende verrassing in de Europa League, scoorde Suk Hyun Jun en maakte Johan Kappelhof zijn officieuze debuut én een eigen doelpunt.

Het Deense FC Midtjylland bereidt zich in Denemarken voor op de tweede seizoenshelft, waar de competitie volgende week wordt hervat. De ploeg van de voormalige FC-middenvelders Tim Sparv en Petter Andersson kwam afgelopen donderdag echter al in actie in de knock-outfase van de UEFA Europa League. Het was voor de Denen de eerste officiële wedstrijd in ruim twee maanden en de tegenstander was niet de minste club van Europa.
Aanvoerder
Manchester United kwam op bezoek in Denemarken en Midtjylland zorgde voor een daverende verrassing door de Engelse grootmacht met 2-1 te verslaan. Sparv speelde de gehele wedstrijd en droeg zelfs de aanvoerdersband. De Fin was met twee blocks aan het einde van de wedstrijd zeer belangrijk voor zijn ploeg en vierde dit uitbundig. Andersson zat niet bij de wedstrijdselectie.
Midtjylland speelt aankomende donderdag op Old Trafford de return en mocht Sparv in actie komen, dan komt een droom uit voor de Finse middenvelder. Sparv, die afgelopen zaterdag zijn 29e verjaardag vierde, heeft meerdere malen kenbaar gemaakt groot fan te zijn van de ploeg uit Manchester.
Ekong
Waar men zich in Denemarken klaarstoomt voor de tweede seizoenshelft, zijn ze in Noorwegen in training voor de start van een nieuw seizoen. FK Haugesund start over drie weken aan de competitie en bij de Noren zal ook een voormalig FC’er de aanvoerdersband dragen. William Troost-Ekong wordt gehuurd van het Belgische AA Gent en is direct benoemd tot de nieuwe captain van het team.
Suk
Suk Hyun Jun stond zondagavond voor het eerst sinds zijn overgang van Vitoria Sétubal naar FC Porto in de basisopstelling tijdens een competitiewedstrijd van de Portugese topclub. De Zuid-Koreaan had in het bekertoernooi al wel aan de aftrap gestaan, maar moest het tot op heden vooral laten zien tijdens invalbeurten.
Porto begon dramatisch aan de wedstrijd tegen Moreirense en stond in eigen huis binnen een half uur al met 0-2 achter. Het eerste wapenfeit van Porto kwam op naam van Suk, die zijn inzet na 35 minuten spelen op de lat uiteen zag spatten. Vlak voor de pauze kwam de ploeg van de voormalig FC-aanvaller terug in de wedstrijd door via een strafschop 1-2 te maken.
In de tweede helft draaide Porto het duel naar zich toe. Suk maakte ruim een kwartier voor tijd de gelijkmaker. De spits kopte uit een corner bij de eerste paal goed raak. Zijn eerste competitietreffer voor Porto en zijn tiende dit seizoen in Portugal. Porto won de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 en blijft door dit resultaat derde in de Portugese competitie.
Kappelhof
Johan Kappelhof heeft in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) zijn officieuze debuut gemaakt voor Chicago Fire. De verdediger zal dit eerste optreden voor zijn nieuwe Amerikaanse werkgever tegen Vancouver Whitecaps niet snel vergeten. Na 24 minuten caramboleerde de bal uit een voorzet op ongelukkige wijze via het been van Kappelhof in eigen doel.
Chicago Fire was in het oefenduel in Portland al na vijf minuten op voorsprong gekomen door een andere Nederlander: John Goossens. De voormalig middenvelder van onder meer Ajax, NEC en Feyenoord kent momenteel een stageperiode bij de club uit Chicago. Kappelhof maakte in januari vanuit Euroborg de overstap naar de Amerikaanse MLS. In de uiteindelijk met 3-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Vancouver speelde de voormalige FC’er met het rugnummer 4 negentig minuten als centrale verdediger.