Buiten Euroborg: ‘Sparv mazzelt, Kieftenbeld wint, Nordstrand scoort’.

Maandag 11 april 2016 om 13:48

FC Groningen pakte zes punten in de laatste twee wedstrijden. De Trots van het Noorden won afgelopen zondag met 3-1 van De Graafschap. Buiten Euroborg had Tim Sparv geluk, maakte Morten Nordstrand goals in Australië, haalde Andreas Granqvist uit in Rusland en weet Maikel Kieftenbeld weer wat winnen is.

Tim Sparv ging afgelopen vrijdag met het Deense FC Midtjylland op bezoek bij Viborg. De Finse middenvelder stond in de basisopstelling bij de regerend landskampioen en speelde de gehele wedstrijd. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar de ploeg van Sparv had daarbij het nodige geluk.
In de vijfde minuut van de blessuretijd had Viborg de uitgelezen kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De strafschop werd echter gemist, waardoor Midtjylland een punt overhield aan de uitwedstrijd. Petter Andersson keek aan de kant Midtjylland geblesseerd toe, datzelfde gold voor Viborg-speler Jeroen Veldmate.
Drie punten
Maikel Kieftenbeld stapte afgelopen zaterdag weer eens met drie punten van het veld. Zijn club Birmingham City won op bezoek bij Reading met 2-0. De eerste overwinning in zes wedstrijden. Kieftenbeld stond in de startopstelling en speelde de gehele wedstrijd.
Birmingham City stond lange tijd op een plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs, maar is door de mindere reeks enkele plekken gezakt. De ploeg van Kieftenbeld behaalde 59 punten uit 40 wedstrijden en staat op een negende positie in de Championship. Het gat naar de nummer 6, een play-offplaats, is negen punten.
Goals
Morten Nordstrand speelt tegenwoordig Down Under in Australië. De spits, die in het seizoen 2009/2010 op huurbasis uitkwam voor de FC, staat onder contract bij de Newcastle Jets. De ploeg uit de staat Nieuw-Zuid-Wales ging afgelopen weekend op bezoek bij hekkensluiter Central Coast Mariniers en Nordstrand was al in de eerste minuut van de wedstrijd trefzeker.
Aan het begin van de tweede helft vierde de Deen zijn tweede treffer van de middag in een wedstrijd die uiteindelijk met 4-2 werd gewonnen. Ook voor Newcastle Jets was het de eerste overwinning in zes wedstrijden. Het team staat op een achtste plaats in de A-League in een competitie van in totaal tien ploegen.
Grootste overwinning
Andreas Granqvist haalde met zijn Russische club Krasnodar afgelopen weekend hard uit in de Premjer Liga. De ploeg van de Zweedse verdediger won met liefst 6-0 van Ural. Het betekende de grootste overwinning van het seizoen voor Krasnodar. Voormalig Feyenoord-aanvaller Fedor Smolov scoorde vier keer. Krasnodar staat vijfde in de hoogste Russische divisie met 40 punten uit 23 wedstrijden. Het gat met koploper CSKA Moskou is zes punten.