string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: Sparv koploper in Denemarken, goal Suk in Portugal.

Maandag 01 september 2014 om 11:10

Waar FC Groningen afgelopen zondagmiddag een prima prestatie leverde door in Euroborg te winnen van Ajax, waren de resultaten van de verschillende oud-FC’ers ‘Buiten Euroborg’ vrij wisselend. Veel oud-spelers van de Trots van het Noorden begonnen op de bank, of maakten geen deel uit van de wedstrijdselectie van hun team.

Tim Matavz startte voor FC Augsburg in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund op de bank. Als invaller maakte de Sloveen zijn eerste Bundesliga-goal van het seizoen. De rake kopbal in de 90ste minuut van de wedstrijd betekende de 2-3 en maakte de laatste minuten van de wedstrijd spannend, maar het slotoffensief van de Zuid-Duitsers kwam net te laat.
Het doelpunt van Suk Hyun-Jun was wel goed voor drie punten. De Zuid-Koreaan voetbalt na een kort avontuur in het Midden-Oosten weer in Portugal en won zondag met Nacional met 2-0 van FC Arouca. Suk maakte na een uur spelen de 2-0 en zorgde zo mede voor de eerste punten voor Nacional dit seizoen.
Andreas Granqvist ging in de zesde speelronde in de Russische competitie voor het eerst onderuit met FK Krasnodar. Dinamo Moskou was in Krasnodar met 2-0 te sterk voor Granqvist en zijn teamgenoten. De Zweed speelde de gehele wedstrijd. Door het verlies is zijn club afgezakt naar de zevende plaats in de competitie.
Tim Sparv meldt zich deze week met een goed gevoel bij de nationale ploeg van Finland. De middenvelder stond in de basis bij zijn ploeg Midtjylland en won met 2-0 van Esbjerg. Midtjylland is na zes speelrondes koploper in Denemarken. Oluwafemi Ajilore en Petter Andersson zaten niet bij de wedstrijdselectie.
Stefano Magnasco heeft in Chili een basisplaats veroverd bij zijn club Universidad Catolica. De ploeg uit de Chileense hoofdstad speelde met 2-2 gelijk tegen O’Higgins FC. Het was voor Magnasco de tweede basisplaats op rij. Zijn ploeggenoot Matias Cahais zat niet bij de selectie. David Texeira maakte weer eens minuten in de Amerikaanse MLS. De Uruguayaan kon als invaller echter niet voorkomen dat zijn ploeg FC Dallas met 1-0 onderuit ging tegen Chicago Fire.
Dan nog een tweetal leuke transfernieuwtjes: Alexander Christovao tekent een tweejarig contract bij de Angolese kampioen van 2012 en 2013, Libolo FC. Andraz Kirm maakt de overstap naar het Cypriotische Omonia Nicosia.
In de nieuwe rubriek ‘Buiten Euroborg’ wordt na ieder speelweekend gekeken naar het belangrijkste nieuws rondom oud-FC’ers bij hun huidige club.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’