string(9) "claudebot"

Buiten Euroborg: ‘Sparv en Andersson dicht bij kampioenschap’.

Maandag 18 mei 2015 om 12:29

FC Groningen sloot het succesvolle seizoen 2014/2015 zondag af met een doelpuntrijke overwinning bij NAC Breda. Ook ‘Buiten Euroborg’ waren diverse voormalig FC’ers betrokken bij monsterscores, werd het Barcelona van Luis Suárez kampioen in Spanje, pakte Filip Kostic in Duitsland de laatste strohalm en zetten oud-FC-middenvelders een goede stap in Denemarken.

Het VfB Stuttgart van Filip Kostic kent een moeizaam seizoen in de Duitse Bundesliga. De Zuid-Duitsers stonden met nog twee speelrondes te gaan op de laatste plaats en moesten zaterdag tegen directe concurrent HSV winnen om uitzicht te houden op lijfsbehoud op het hoogste niveau. Onder toeziend oog van 60.000 toeschouwers in een uitverkocht stadion pakte Stuttgart de drie punten tegen de ploeg uit Hamburg door met 2-1 te winnen.
Mooi aandeel
Filip Kostic begon voor de veertiende keer dit seizoen in de basisopstelling. De Serviër scoorde de afgelopen twee wedstrijden en was tegen HSV wederom belangrijk. Een goed aangesneden corner van Kostic werd bij de eerste paal verlengd waardoor het voor spits Martin Harnik een koud kunstje was de bal in het doel te werken. Geen directe assist voor Kostic, maar wel weer een mooi aandeel in de overwinning.
Stuttgart klom door de winst van de achttiende naar de zestiende positie, wat in Duitsland play-offs betekent. De ploeg van Kostic sluit volgende week de competitie af tegen Paderborn, dat laatste staat. Bij winst is VfB Stuttgart verzekerd van lijfsbehoud in de Bundesliga.
(Bijna-)kampioen
Luis Suárez werd afgelopen weekend kampioen in Spanje. FC Barcelona won de uitwedstrijd tegen Atletico Madrid en is niet meer te achterhalen door Real Madrid. Met nog één wedstrijd te spelen is het verschil tussen de twee grootheden vier punten op de ranglijst. Suárez ontbrak vanwege een blessure in de kampioenswedstrijd en scoorde dit seizoen zestien maal in 27 wedstrijden. Ook was hij goed voor veertien assists. Barcelona kan naast het kampioenschap ook de Spaanse beker en de Champions League nog winnen.
Tim Sparv en Petter Andersson hebben zondag een grote stap gezet richting het kampioenschap in Denemarken. FC Midtjylland won de topwedstrijd tegen FC Kopenhagen met 2-0 waardoor het gat tussen de koploper en de nummer 2 nu twaalf punten is. Met nog vier speelrondes heeft de ploeg van de beide voormalig FC Groningen-middenvelders officieel nog één punt nodig. Zowel Andersson als Sparv speelden de gehele wedstrijd waarna Sparv bovendien nog eens werd uitgeroepen tot Man of the Match.
Monsterscores
NAC Breda-FC Groningen was niet de enige doelpuntrijke wedstrijd van dit weekend. In de Engelse Premier League namen Southampton en Aston Villa het tegen elkaar op. Southampton, de ploeg van manager Ronald Koeman en assistent Erwin Koeman, versloeg Aston Villa met liefst 6-1. Leandro Bacuna stond bij de club uit Birmingham in de basisopstelling en werd in de tweede helft gewisseld. De rechtsback had met een assist nog wel een aandeel in de treffer van Aston Villa.
Ook op Cyprus was er een monsterscore te noteren. Omonia, met Andraz Kirm, won met maar liefst 7-1 van Ermis. Kirm was na een half uur spelen trefzeker en zette de 2-0 op het scorebord. In de slotfase bepaalde de Sloveen de eindstand met het achtste doelpunt van de wedstrijd; 7-1.
Suk
Suk Hyun Jun scoorde in Portugal zijn zesde treffer van het seizoen. De Zuid-Koreaan, spelend bij Vitoria Sétubal, tekende zondagavond voor de 1-0 in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Arouca. Door de winst klom Vitoria over de tegenstander heen naar de vijftiende plaats op de ranglijst. Suk maakte in de winterstop een binnenlandse transfer in Portugal en is afkomstig van Nacional. Hij maakte dit seizoen vier competitiedoelpunten voor zijn huidige werkgever.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus