string(9) "claudebot"

Buiten Euroborg: scorende Matavz, goudhaantje Nijland.

Dinsdag 05 augustus 2014 om 09:26

In de rubriek ‘Buiten Euroborg’ wordt na ieder speelweekend gekeken naar het belangrijkste nieuws rondom of de verrichtingen van oud-FC’ers bij hun huidige club. In deze editie een scorende Tim Matavz, twee ex-spelers die een nieuwe club hebben gevonden en het goudhaantje van het weekend; Stef Nijland.

Net als in Nederland spelen veel buitenlandse clubs oefenwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij het Duitse FC Augsburg maakte men kennis met de nieuwe aanwinst Tim Matavz. De oud-spits van de Trots van het Noorden scoorde tweemaal via een kopbal in het met 3-1 gewonnen oefenduel tegen het Turkse Trabzonspor.
Transfernieuws
Daarnaast is er transfernieuws van twee voormalig Groningen-spelers. Matias Jones maakte afgelopen weekend de overstap van het Uruguayaanse Defensor naar Deportivo la Equidad in Colombia. Jones zag zijn nieuwe teamgenoten met 2-1 verliezen bij Deportes Tolima. Shkodran Metaj, afgelopen seizoenen actief bij FC Emmen, vond onderdak bij KS Flamurtari Vlorë, dat uitkomt in de hoogste divisie van Albanië.
Waar voornamelijk de ex-FC’ers in het buitenland worden gevolgd, is er uiteraard ook oog voor bijzondere prestaties binnen de landsgrenzen. Het is nog een paar dagen wachten voordat de Eredivisie officieel aftrapt, maar de eerste prijs van het seizoen is afgelopen weekend al vergeven. PEC Zwolle won ten koste van Ajax in Amsterdam de Johan Cruijff Schaal, dankzij het enige en dus winnende doelpunt van oud-Groninger Stef Nijland.
Hoog ex-FC-gehalte
PEC Zwolle kende een hoog ex-FC-gehalte in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Bij de ploeg van voormalig FC-trainer Ron Jans stond naast Nijland ook Joost Broerse in de basisopstelling. Broerse speelde de gehele wedstrijd bij de bekerwinnaar van afgelopen seizoen, terwijl goudhaantje Nijland in de tweede helft naar de kant werd gehaald.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus