Buiten Euroborg: ‘Robben wint ruim, assist voor Suk’.

Maandag 17 augustus 2015 om 14:07

FC Groningen verloor zondagmiddag de eerste uitwedstrijd van het seizoen met 2-0 van PSV. De Trots van het Noorden kon niet stunten in Eindhoven. Ook ‘Buiten Euroborg’ lukte het de diverse voormalig FC’ers niet om een hoofdrol op te eisen.

Arjen Robben is weer volledig hersteld van de blessure die hij aan het einde van vorig seizoen opliep. De steraanvaller stond op vrijdagavond bij de opening van de Duitse Bundesliga in de basisopstelling van kampioen Bayern München thuis tegen Hamburger SV.
De Zuid-Duitsers begonnen flitsend aan het seizoen door met 5-0 te winnen tegen HSV. Robben speelde ruim een uur mee en werd bij een 2-0 tussenstand door trainer Pep Guardiola naar de kant gehaald.
Waar Robben met zijn team het Bundesliga-seizoen aftrapte, was het Filip Kostic die met VfB Stuttgart de eerste speelronde op zondagavond afsloot. Kostic begon in een volle Mercedes-Benz-Arena (59.500 toeschouwers) in Stuttgart in de basisopstelling tegen 1. FC Köln en speelde de gehele wedstrijd. Kostic was met zijn acties onnavolgbaar voor de verdedigers van de bezoekers, maar juist op het moment dat Stuttgart serieus op jacht leek naar de openingstreffer kreeg Köln een strafschop.
Deze werd verzilverd en nadat al vrij snel ook de 0-2 tegen de touwen werd geschoten, leek het een verloren wedstrijd voor het team van de Serviër. Stuttgart kwam tien minuten voor tijd nog terug via een strafschop, maar moest in blessuretijd toch nog een goal incasseren waardoor de wedstrijd in 1-3 eindigde. Een ongelukkige start voor Kostic en zijn teamgenoten. Tim Matavz kwam met Augsburg niet in actie tijdens hun openingsduel thuis tegen Hertha BSC (0-1). De spits moest vanwege een blessure verstek laten gaan.
Suk Hyun Jun opende in Portugal het seizoen met zijn ploeg Vitoria thuis tegen Boavista. De spits, die zijn rugnummer 39 heeft ingeruild voor het shirt met nummer 10, begon goed aan de wedstrijd en ging comfortabel met een 2-0 voorsprong de rust in. Suk was bij de tweede goal belangrijk via een assist. Boavista kreeg het in de tweede helft op de heupen en dus eindigde het treffen in een 2-2 gelijkspel.
Stefano Magnasco speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen bij Universidad Catolica in Chili. De rechtsback stond in de tweede speelronde van de competitie in de basisopstelling tegen Santiago Wanderers en speelde met 2-2 gelijk. Magnasco kreeg in de zevende minuut een gele kaart.
Género Zeefuik maakte voor Balikesirspor zijn debuut in de Turkse 1. Lig. De spits speelde ruim een uur mee in de thuiswedstrijd tegen Gaziantep BB. Zeefuik kwam net als de andere spelers op het veld niet tot scoren, het duel eindigde derhalve in 0-0.