Buiten Euroborg: Robben scoort bij rentree Kostic, hattrick Sørloth.

Maandag 09 november 2015 om 11:41

FC Groningen pakte afgelopen zondag het tweede competitiepunt van dit seizoen op vreemde bodem door het gelijkspel in Leeuwarden tegen Cambuur. ‘Buiten Euroborg’ maakte Filip Kostic zijn rentree voor VfB Stuttgart in de wedstrijd tegen Arjen Robben, was Dusan Tadic matchwinner en maakte toekomstig FC’er Alexander Sørloth een hattrick.

Filip Kostic maakte na weken van blessureleed afgelopen zaterdag zijn rentree voor VfB Stuttgart. De aanvaller stond ruim een maand aan de kant met een hamstringblessure, maar werd voor de wedstrijd tegen Bayern München direct weer in de basisopstelling geposteerd. Hoewel Kostic bij de meeste gevaarlijke situaties van Stuttgart een rol speelde, was de rentree van de Serviër niet echt een succes.

Counter
Bayern overrompelde in de eerste helft namelijk de bezoekers en bereikte bij rust al de eindstand van 4-0. Arjen Robben maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd voor de regerend kampioen. De aanvaller scoorde al na 11 minuten met zijn borst uit een perfect uitgevoerde counter. Zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen. Kostic keerde na de rust niet meer terug bij Stuttgart. Zijn ploeg staat 16e in de Bundesliga met 10 punten uit 12 wedstrijden. Bayern verzamelde uit 12 duels, 34 punten en is koploper.
Strafschop
Dusan Tadic werd matchwinner in het duel van Southampton uit bij Sunderland. De aanvaller maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt uit een strafschop. Linksback Ryan Bertrand was in het strafschopgebied onderuit gehaald waardoor Tadic mocht aanleggen vanaf elf meter.
De voormalig FC’er bleef uiterst koel en hoewel de doelman in de goede hoek zat, schoot Tadic de bal keurig in de rechterhoek van het doel. Het betekende de derde treffer van het seizoen voor Tadic. Southampton staat zevende in de Engelse Premier League met 20 punten uit 12 wedstrijden. Ook Vrigil van Dijk stond in de basisopstelling bij de ploeg van manager Ronald Koeman.
Goals
Het weekend begon vrijdagavond voor Thomas Enevoldsen uitstekend. De Deen scoorde vorige week al voor zijn club Aalborg BK en liet in de uitwedstrijd tegen SønderjyskE zien in een goede vorm te steken. Aalborg won met 2-1 door twee treffers van Enevoldsen en klom door de winst naar de derde plaats in de competitie.
Marcus Berg scoorde weer eens in Griekenland. De Zweedse spits zorgde in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Atromitos voor de 2-1 eindstand en daarmee de drie punten voor zijn ploeg Panathinaikos. Het was de derde treffer van Berg dit seizoen. Panathinaikos staat na 10 duels tweede in de Griekse Super Liga met 22 punten. Het gat met koploper Olympiakos, dat nog geen verliespunten heeft, is 8 punten.
Toekomstig FC’er
Waar de rubriek ‘Buiten Euroborg’ voornamelijk de prestaties van ex-FC’ers volgt, is er deze keer ook aandacht voor een toekomstig speler van de Trots van het Noorden. Afgelopen vrijdag werd bekend dat Alexander Sørloth in januari een 4,5-jarig contract tekent in Groningen. De spits wordt overgenomen van het Noorse Rosenborg en was dit seizoen uitgeleend aan FK Bodø/Glimt.
Sørloth gaf zichzelf een schitterend afscheidscadeau tijdens de laatste competitieronde in zijn vaderland. De 19-jarige spits maakte een glaszuivere hattrick in de thuiswedstrijd tegen Stabæk IF.  Na ruim een uur spelen schoot Sørloth vanaf de strafschopstip binnen, drie minuten later lag zijn tweede treffer in het net en vlak voor tijd werd nummer drie gemaakt. FK Bodø/Glimt won met 6-1. Door de hattrick kwam het doelpuntentotaal van Sørloth voor dit seizoen op 13 goals uit 26 wedstrijden.