Buiten Euroborg: Robben Herbst-meister, Kostic scoort, minuten Bizot.

Maandag 15 december 2014 om 11:41

FC Groningen is door het gelijkspel tegen Vitesse dit Eredivisieseizoen nog altijd ongeslagen in eigen stadion. ‘Buiten Euroborg’ eisten verschillende voormalig FC’ers een hoofdrol op tijdens hun wedstrijden op de Europese velden.

Bayern München kroonde zich afgelopen zaterdag tot ‘Herbstmeister’ in de Duitse Bundesliga. Hoewel er nog twee speelrondes zijn voordat de winterstop ingaat, is Bayern niet te achterhalen door achtervolger VfL Wolfsburg. De ruime winst op Augsburg, betekende dat het gat tussen Wolfsburg en Bayern München is opgelopen tot negen punten.
Duitsland
Arjen Robben nam zijn ploeg bij de hand door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen in de 4-0 overwinning op Augsburg. De Bedummer speelde de gehele wedstrijd en zorgde in de 59ste minuut voor de 2-0 en ruim tien minuten later zette hij de 4-0 op de borden. Tim Matavz was bij Augsburg nog altijd niet inzetbaar vanwege een blessure.
Ook Filip Kostic liet zich zien in Duitsland. De Servische aanvaller mocht voor het eerst onder zijn nieuwe trainer, Huub Stevens, invallen nadat hij enkele weken als ongebruikte bankspeler fungeerde. Kostic viel na 69 minuten in tijdens de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 en had slechts drie minuten nodig om te scoren. Vanaf de rechterkant krulde de flankspeler met links de bal in de lange hoek. Met zijn doelpunt redde Kostic een punt voor VfB Stuttgart 1-1, maar staat het nog altijd onderaan in de Bundesliga.
Engeland
Kostic’ voorganger, Dusan Tadic, had minder geluk. De aanvaller is bezig aan zijn eerste seizoen in de Engelse Premier League nadat hij afgelopen zomer transfereerde naar Southampton. Tadic was één van de uitblinkers van de ploeg van trainer Ronald Koeman tijdens het begin van het seizoen.
Afgelopen zaterdag beging de Serviër echter een dure misser nadat hij na een uur spelen een strafschop miste. Southampton verloor de wedstrijd in en tegen Burnley met 1-0 en is intussen gezakt naar de vijfde plaats in de Premier League.
België
Marco Bizot mocht in België weer eens een helft keepen. De doelman verruilde afgelopen zomer FC Groningen voor RC Genk en begon het seizoen als eerste keeper. Na vier wedstrijden werd Bizot echter vervangen voor doelman László Köteles.
Zaterdag in de wedstrijd tegen Kortrijk raakte de concurrent van Bizot geblesseerd waardoor de voormalig FC’er in de rust inviel. Genk won de wedstrijd met 3-0 en klom daardoor over Kortrijk heen naar de derde plaats in de Pro Jupiler League.
Griekenland
Marcus Berg is weer helemaal terug. De Zweed stond lange tijd buitenspel met een vervelende blessure, maar is inmiddels weer enkele weken fit en inzetbaar voor zijn Griekse werkgever Panathinaikos. Berg stond in de wedstrijd tegen Panthrakikos in de basisopstelling en speelde het gehele duel. Al in de eerste minuut was de aanvaller belangrijk met een assist en in blessuretijd van de wedstrijd maakte Berg een doelpunt. Mede daardoor won Panathinaikos gemakkelijk met 4-0 en staat het nu derde in de Griekse Super League.